maandag 10 december 2018

Uitnodiging...

Zaterdag 8 december 2018. Het weer was vandaag wat minder onstuimig als gisteren. Of laat ik zeggen: de wind was even krachtig maar het was gelukkig droog. Na een rustig begin van de dag besloot ik aan het eind van de ochtend toch maar even naar de kerstmarkt in de Oude Kerk hier in het dorp te gaan. Het is tenslotte ook een beetje 'mijn' kerk ;-) Wie weet zou ik er nog wat leuks kunnen kopen. Maar nee... helaas is deze markt verworden tot een commercieel gebeuren. Niet my kind of stuff. In de eerste jaren was de markt nog echt van de mensen van de kerk. Niet alles ging even soepel maar met veel gevoel voor humor en saamhorigheid werd alles opgelost. Nu staan er vooral mensen die veel geld voor de kraam hebben betaald en graag wat willen verdienen. Mooie dingen en met hart en ziel gemaakt (zeker weten) maar met een ander uitgangspunt als eerst. Ik ben blij dat ik er niet meer voor ingeschreven heb. 


Waar ik me wel voor ingeschreven heb is voor een kerstmaaltijd. Of eigenlijk moet ik zeggen dat ik een vriendelijke uitnodiging heb geaccepteerd. Ik ga met mijn vader uit eten. Hij ging altijd met mijn moeder maar nu zij er niet meer is kan dat natuurlijk niet meer. Vorig jaar ging hij alleen maar voelde hij zich ernstig verloren. Iedereen (behalve hij) had iemand bij zich en het gevoel van eenzaamheid was erg, vertelde hij me later. Hij vroeg daarom of ik zin had om mee te gaan dit jaar. Het is in het huis waar ik eerder over schreef toen ik er stond met een kraam op de hofdag. Pa woont daar zelf niet maar gaat er wel een paar keer in de week eten. De andere dagen eet hij ook bijzonder lekker kan ik je wel zeggen ;-)

Ik grapte dat ik dan wel eerst het menu wilde zien. Nou, dat kon hoor. Hij had al een extra exemplaar meegebracht. Oh en kijk eens wat een lekkere dingen we te eten krijgen.... Hoe kon ik nee zeggen? :-) En zo gaat het dan gebeuren dat ik, bij leven en welzijn, aanschuif in mijn goede goed met een zonnig gezicht. Naast mijn vader en aan de andere kant Oom Huib (een vriend van pa). Hoe leuk is dat? Ik verheug me er nu al op. Het diner vindt plaats op de trouwdag van mijn ouders. Het zal daardoor extra speciaal zijn. Want we zullen zeker herinneringen ophalen aan die dag. Aan die tijd, alweer zo lang geleden. Aan toen. En zo zal mama er ook een beetje bij zijn. De foto is niet heel erg goed gelukt maar dat komt doordat het papier een werkje heeft en een vreemde kleur. Vandaar.

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat je hier met je vader heengaat. Ik ging de laatste jaren met mijn vader mee naar zijn kerstdiner, en ieder jaar genoten we. Dit jaar niet meer, en o wat mis ik het.
    Veel plezier en eet smakelijk.

    BeantwoordenVerwijderen