maandag 10 december 2018

Sinterklaas...

Donderdag 6 december 2018. Al jaren en jaren trekt de man rond de verjaardag van Sinterklaas zijn tabberd aan. Een hele mooie want dezelfde als de tv Sint. Met zijn vaste pieten is hij dan een soort van rondreizend circus het is werkelijk een geweldig stel. Dit jaar kreeg een van zijn vaste Pieten een nieuwe heup en maakte de andere Piet een geweldige promotie bij het bedrijf waar ze werkt en is druk bezig met het afronden van de ene en het voorbereiden van de andere baan. Zij konden er niet bij zijn. Maar gelukkig was daar een gezellig hulp-Pietje in de vorm van een collega rotarian. Hier in huis vond de verkleedpartij plaats. Het is echt zo jammer dat ik die foto's niet met jullie kan delen. Het was werkelijk hilarisch.


Het was de eerste keer dat ik dit zo meemaakte. Ik zie iedereen alleen altijd maar kant en klaar want ze verkleden zich altijd bij carrière piet. Hoe leuk was het om het nu van dichtbij mee te maken. De voorpret was echt zo grappig. Na een laatste inspectie bracht ik het spul weg naar de plaats van bestemming. In het midden van een storm (het waaide erg hard hier) kon ik ze niet laten lopen. Dak open vanwege de mijter en staf, het was een mooi gezicht. Het laatste stukje moesten ze lopen want daar mogen geen auto's komen. Er liepen een paar kindjes, en oh die gezichtjes.... zo leuk. In het donker was daar ineens Sinterklaas. En een Piet met een zak vol pepernoten en kruidnoten. Natuurlijk kregen ze een handvol.


Binnen waren de rotarians bijzonder verrast want dit hadden ze niet verwacht. De Piet was al snel herkend vanwege haar geringe lengte. Er is maar een zo'n kleintje in de club. Maar wie was nou toch die Sinterklaas? Pas toen hij ging praten herkenden ze zijn stem. Het was een leuke bijeenkomst aan de foto's en filmpjes  (op de groeps-app) te zien. Om een uur of acht waren ze weer terug. Helemaal verwaaid maar rozig van alle opwinding.


De lijm zat de dag erna (na grondig wassen) nog in de wenkbrauwen van de man en ook bij Piet zat de andere dag nog een restje zwart in de oren maar dat was er zo weer afgehaald. Herinneringen aan een mooie samenwerking. Hoe leuk was het weer om te doen, zei de man. Volgend jaar zeker weer. Maar dan weer met de vaste staf. Hoewel..... deze inval-piet was toch ook wel een gezellige lachebek hoor. Zij is in ieder geval volgend jaar helaas niet van de partij want het bedrijf waar ze werkt gaat verhuizen naar Wageningen. Waar vast ook wel een afdeling van rotary zit en wie weet hebben ze daar ook wel een vacature ;-)


Of Sinterklaas nog hier zal wonen is ook maar de vraag. Het zoeken naar een ander huis ligt in de winter stil. Volgend voorjaar hopen we weer verder te gaan met de zoektocht. De staf lag op een gegeven moment op de trap. Ik maakte er een foto van want ik vond hem op een vraagteken lijken. Nooit eerder gezien. Grappig toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten