woensdag 5 december 2018

Creatieve uitdaging...

Donderdag 29 november 2018. Heb je zin in een creatieve uitdaging werd me 2 jaar geleden gevraagd? Daar had ik wel zin in. Ik kreeg een pakket met wat spelregels en een gehaakt kleedje. Daar moest iets van gemaakt worden. Inleverdatum was 1 december en er zou een tentoonstelling aan vast zitten. Ik was het echt van plan maar werd ziek en zieker en het lukte me niet om iets in te leveren. Maar nu kreeg ik een tweede kans. Weer zei ik ja toen me gevraagd werd of ik zin had in een creatieve uitdaging.



Op het briefje hierboven staan de spelregels. Ook kreeg ik een groene servet en twee meter lint. Ik werkte gestaag door alle achterstanden heen en zorgde dat ik deadlines haalde. Marktjes werden gedaan en spullen voor de markt gemaakt. Alles verliep wonderwel en daarna was het tijd voor de creatieve uitdaging.

Ik had bedacht dat ik van de servet een boekje zou maken. Een zine. Die heb ik in het verleden vaker gemaakt. In het kort komt het er op neer dat je van een A4 tje een boekje vouwt. Dat dacht ik dus ook met stof te doen. Maar dat werd niks. Stof is zo anders als papier. Dus veranderde ik van gedachte en besloot wel een boekje te maken maar op een andere manier. Maar dat trok de naaimachine niet. Die gaf de geest na jaren trouwe dienst. Goede raad was duur.... ik besloot een bloempot te maken op dezelfde manier als ik hier ooit al eens liet zien van krantenpapier.


Het band zou ik er wel met de hand op kunnen naaien. Maar toen viel ik van mijn fiets. En had ik een zere linkerschouder. En kon ik mijn arm niet eens optillen van de pijn. En ik ben dus linkshandig. Dan maar weer niet meedoen met de uitdaging? Nee, dat wilde ik perse niet. Goede raad was duur.

Toen ik bij het tuincentrum was om wat moois voor mijn schoonzusje te kopen viel mijn oog op een paar kerststerren. Ik besloot er een te kopen. Die deed ik in een potje en vouwde het servet daar omheen. Het boeltje wordt bij elkaar gehouden door het lint. Het is een soort van papier, dat lint en het liet zich niet makkelijk strikken. Al met al is het bij lange na niet geworden wat ik er eigenlijk mee van plan was maar ik heb in ieder geval iets ingeleverd. En ook nog voor 1 december.

Voor we op weg gingen om een taartje te gaan eten bij mijn schoonzusje die vandaag verjaart bracht ik eerst het potje weg. Daarna gingen we naar de polder van mijn jeugd voor een genoeglijk samenzijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten