maandag 10 december 2018

Post...

Woensdag 5 december 2018. Kijk eens wat de postbode me bracht. Een envelop met mijn naam erop. Ja, helemaal voor mij. Ik keek naar het handschrift en mijn hart maakte een sprongetje want ik herkende het. Het kwam van lieve vriendin uit de polder van mijn jeugd. En als daar post vandaan komt weet ik dat het bijzonder zal zijn. Zullen we eerst eens naar de envelop kijken? Mooi hè? Helemaal in zwartwit. Zelfs de postzegels passen in het plaatje. Ja, zo is vriendin. Ze is van de details. Alles klopt. Het enige wat er uit springt is de zegel met de rood geschreven woorden. Rood is mijn lievelingskleur. Er staat: bedankt lieve postbode. Hoe leuk is dat? 

Nu wil het geval dat wij hier een chagrijnige postbode hebben. Er kan geen lachje vanaf. Maar dit vond hij toch wel leuk want hij wees naar de brief, daarna stak hij zijn duim omhoog en deed hem in de brievenbus. Wat een verschil met de vorige postbode. De man die elke dag even vrolijk zwaaide en stipt op tijd bezorgde. Was er geen post in de bus om 13.00 uur? Dan was er niks om aan ons gestuurd te worden. Nu wordt het soms pas om 18.00 uur in de avond bezorgd. Of helemaal niet. Of bij het verkeerde adres. We hebben er zelfs serieus een klacht over ingediend met meerdere mensen uit de straat. Maar goed, dit keer was zelfs de nare man een beetje blij. Gelukkig maar. Nadat ik de envelop aan alle kanten had bekeken maakte ik hem open. Spannend!!




Kijk dan wat er in zat. Mooie gehaakte bloemen. De zon ging meteen een beetje schijnen hier in de kamer. Verder allemaal leuke kaartjes met lieve woorden en mooie teksten. Is het niet superleuk allemaal? Zo kreeg ik toch nog een cadeautje vandaag. Niet van de goedheiligman maar van 'sinterklaas' uit de polder. Wat zou ik daar graag weer wonen. Maar goed, dat is weer een heel ander verhaal. En dat heb ik bovendien al zo vaak verteld. Nee, vandaag hoefde ik niet naar de polder maar kwam de polder naar mij.


Dank je wel lieve F. Ik ben er  heel blij mee. En omdat 2019 mijn jaar van papier gaat worden, zul je jouw spulletjes zeker tegen gaan komen. Want ze worden onderdeel van wat ik ga maken. Echte post is zoveel leuker. Ik ben het er van harte mee eens! :-)

2 opmerkingen:

  1. Wat moet ik nog toevoegen? Dat je zóveel plezier hebt, dat je zoveel aandacht hebt voor de ‘facetten’ van deze envelop met inhoud. Zou het daarom zijn dat het zo fijn is om post voor jou te maken en te sturen? Je weet dat het enorm gewaardeerd wordt. Behalve dat het maken ervan al veel rust, plezier en creatieve blijheid geeft, geeft het ook nog eens heel veel blijheid als je erover terugleest hoe het ontvangen is. Je bent een mooi mens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jouw dag kon niet meer stuk! En misschien die van de postbode ook niet...:)

    BeantwoordenVerwijderen