zaterdag 12 mei 2018

Veertje...

Maandag 23 april. We vierden het afgelopen zaterdag al maar vandaag is het dan echt. Mijn lieve vader is vandaag 84 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd pap! En waar we zaterdag met zijn allen bij pa te gast waren, verhuisde een groot gedeelte van de groep de dag daarna naar het feestje van Veerle. Of zoals wij haar liefkozend noemen: Veertje. Veertje is kleinste klein meisje en is 5 jaar geworden.


Ook de verjaardag van kleinste meisje vroeg weer de nodige improvisatie. Wij reden over de A20 via de A4, de A15 naar de A27. Daar stond pa al op ons te wachten om gezellig het laatste stukje met ons mee te rijden (via A27, A 28 en A1) We genoten onderweg nog wat na en vertelden elkaar over de dag daarvoor. Voor we het wisten was de tijd voorbij en kwamen we aan bij jarige Jetje.

Er waren cadeaus, veel visite, er was taart, er was een opblaasbaar springkasteel, er was ijs en het was net als de dag ervoor een gezellige bende. Want geloof me.... feestvieren kunnen ze ook bij klein meisje thuis. Lang bleef ze in de schaduw van haar grote zus maar langzaamaan zie je haar een echt zelfstandig mensje worden.

Ze is een lief zacht meisje en is net als ik dol op knutselen. Dat doen we dan ook altijd als ze hier is. Kleuren vindt ze ook heel leuk, maar nog leuker vindt ze het om de kleurpotloden te slijpen met de echte juffies slijpmachine. En altijd weer vraagt ze me dan het verhaal te vertellen van mijn juffie vroeger op school. Ja, het kleintje met de mooie ogen is alweer 5 geworden.

We bleven tot het eind. Deden haar in bad, brachten haar naar bed, zongen een liedje, deden een gebedje en natuurlijk werden er verhaaltjes voorgelezen. Zoals dat gaat. Na een warme lieve knuffel namen we afscheid. We zetten mijn vader weer af op de car pool plaats en reden daarna weer naar het westen van het land. In de warme avondlucht. Wat mijmerend en nagenietend. We reden door naar de zee waar we nog net de zon onder konden zien gaan. Wat was het fijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten