zaterdag 12 mei 2018

Shoppen...

Zaterdag 28 april. Als de meisjes hier komen logeren vraag ik altijd wat ze graag willen doen tijdens hun verblijf hier. Lange tijd wilde oudste meisje heel graag shoppen. Oh en daar heb ik me toch een hekel aan. Gelukkig is het winkelcentrum niet ver van hier en was shoppen bij hen vooral een kwestie van de Bart Smit binnenlopen en geduldig afwachten tot de dames hun keuze hadden gemaakt. Het was een feestje om te zien hoe ze van het een naar het ander dwaalden. Sterretjes in de ogen. En dan met de schat naar huis. De laatste tijd willen ze liever naar de kringloopwinkel want daar kun je veel meer voor je centjes kopen. De slimmerds hebben dat nu al door :-) 


Shoppen zoals dat hier in de streek gedaan wordt, vind ik vreselijk. In de ochtend wordt er veelal nog gewerkt. Daarna om 12 uur gegeten en gebadderd en gaan de mensen naar het winkelcentrum. Brr. Mij niet gezien. Dat geslenter. Kijken, niet kopen. Of die mannen die dan met de aankopen tussen hun benen buiten de winkel staan te wachten tot moeders' weer naar buiten komt :-) Toch ontkom je er niet aan om zo af en toe wat nieuws aan te schaffen. En op kledinggebied was dat nodig. Zeker bij de man. Die moet er netjes uitzien. Gelukkig is daar de fijne winkel van vader en zoon in de stad hier verderop. Daar slaagt hij altijd.


Lange tijd ging hij er alleen naartoe maar nu vroeg hij me mee. We zouden na afloop dan lekker gaan lunchen en een bloemetje kopen op de markt. De winkel van vader en zoon heeft veel keuze in de maat van de man. Die weet precies wat hij wil en zo kwam het dat we binnen 45 minuten drie broeken, drie overhemden en een jasje kochten. Ik dronk ondertussen koffie en zei op het juiste moment oh en ah :-) Er werd wat zakennieuws uitgewisseld. Ik hoorde ze praten over goede en minder goede golfbanen en dacht er aan hoe fijn het was dat ik daar niks van hoefde te vinden.....


De lunch was lekker, de bloemen mooi en de dag goed besteed. Hij kan weer even vooruit met zijn garderobe. Op zo'n manier is shoppen zo erg nog niet :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten