zaterdag 12 mei 2018

De nieuwe fysio...

Woensdag 25 april. Gisteren uit het ziekenhuis gekomen. Wat was het fijn om weer thuis te zijn en op mijn eigen bedje te slapen. Daar kwam door de pijn niet veel van terecht en daarom verhuisde ik maar weer naar de logeerkamer om de man ook wat rust te gunnen. Hij werkt hard en heeft zijn nachtrust hard nodig. 


Terwijl de ruggeprik nog niet uitgewerkt was heb ik alvast een afspraak gemaakt met de nieuwe fysiotherapeut. Niet ver van hier en bovendien een vrouw. Niet dat dat heel belangrijk is maar ze is gespecialiseerd in knieĆ«n en dat kwam goed van pas. 


Een gloednieuwe praktijk in een mooi licht gebouw naast mijn apotheek. Met een brief van de fysio van het ziekenhuis wachtte ik geduldig op wat komen ging. Allereerst was daar een vriendelijke vrouw met zeer krachtige handen. Oef!! Ze las de brief aandachtig door en stelde me de nodige vragen. Natuurlijk kwam daar de vraag waarom ik van therapeut ben veranderd. Daarna begon de behandeling.


Totaal anders dan bij de vorige therapeut. Daar kreeg ik twee keer per week twee nieuwe oefeningen te doen op apparaten (hij heeft me maar 1x aangeraakt) , zat ik in een groepje van zes (met allemaal verschillende klachten) en nu was er een op een. Het was fijn licht in de behandelkamer, zij behandelde als in het ziekenhuis en ik kon ondertussen alle vragen stellen die ik al zo lang had willen stellen. Het was pijnlijk en vervelend (de behandeling) maar dat moet maar even. Voor mij is het nu vooral belangrijk dat ik rust in mijn hoofd krijg. En vertrouwen dat het allemaal toch uiteindelijk goed zal komen. En die indruk is in ieder geval vandaag alvast gewekt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten