zondag 20 mei 2018

Hemelvaartsdag 2018...

Donderdag 10 mei. Het was een heerlijke hemelvaartsdag. De zon scheen en iedereen had goede zin. Er waren behalve, het gaan naar de kerk, heel veel activiteiten om vandaag de hort op te gaan hier in de streek. Een daarvan is de opening van het strandseizoen. Ooit gingen de man en ik er naartoe. Wat een drukte was dat zeg. Kramen met spullen, strandtenten, bier en muziek. Heel veel bier en heel veel muziek. Het was overweldigend. Leuk om het een keer meegemaakt te hebben maar voor ons niet voor herhaling vatbaar :-)


Wij vertrokken daarom uit de drukte naar de grote stad hier dichtbij. Gek genoeg is het daar meestal rustiger dan in ons dorp. We gingen voor een lunch naar het park waar we zo'n beetje vaste gast aan het worden zijn. Maar weet je.... de omgeving is mooi, het personeel vriendelijk, het eten superlekker en het is ook nog eens 'om de hoek'. Waarom zou je er dan niet naartoe gaan?


Volgende week bestaat Parkoers nieuwe stijl een jaar en ik vind dat ze het hartstikke goed doen. Binnen is het gezellig maar zodra we kunnen lunchen we buiten. En zeg nou eerlijk... is dit niet een mooi plekje? Schilderij aan de boom en handgeborduurde kussens op de bank. Ik zeg... niks meer aan doen :-)


Aan de andere kant van het water en dus in het park zelf kun je allerlei mensen langs zien komen. De meesten lopen hard of wat daarvoor moet doorgaan. Laten we meteen stellen dat ze allemaal stuk voor stuk harder kunnen lopen dan ik maar toch... het ziet er soms zo moeizaam uit dat ik bijna wil applaudisseren en aanmoedigend naar ze wil roepen als ze een rondje voltooid hebben en voor de tweede of soms derde keer langskomen.


Je ziet hardlopers, skaters, wave boarders, wandelaars, fietsen, scootmobielen, rolstoelen, een enkele politieauto, sjouwers met BBQ's, hele families met tassen vol eten, vogels, meeuwen, zwanen, ganzen, merels en weet ik wat allemaal nog meer. Nee, het is er nooit saai. We hebben er weer van genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten