maandag 19 juli 2021

Wandelen #6...

Hoi, leuk dat je hier weer komt lezen! Van harte welkom aan alle nieuwe lezers. Ik ga vandaag wandelen en zou het leuk vinden als je in gedachten meewandelt. Maar eerst wandelen we even achteruit in de tijd. Twee maanden terug om precies te zijn. De natuur is laat dit jaar dus dat geeft niks.
Ik weet nog dat ik op Koningsdag een rondje maakte. Zomaar fijn, vroeg in de ochtend, alleen. Nou, de vogels waren al wel wakker maar verder was het verdacht rustig. Ik kon zomaar midden op de weg lopen. Zo fijn is dat, want de wegen hier lopen nogal af naar beneden aan de zijkanten. Dus loop je in het midden, waar het asfalt recht is, het fijnst. Hier en daar maakte ik een foto. Zoals van deze stoere oude knotwilg. Hoe hij nog helemaal dor leek en er toch al groen in zijn hart groeide. Met een beetje fantasie zie je er een hand in. Een geopende hand. Moet je wel verbeeldingskracht voor hebben hoor!
Een paar stappen verder overviel me ineens heimwee naar onze vorige tuin. Het was niet eens een echte tuin, maar meer een postzegel. In de achtertuin stond een hele oude Japanse kers. Elk jaar weer een feestje als hij in bloei stond. Meestal duurde dat maar een paar dagen want door de stevige wind van zee was de bloesem er zo af. Hier in het dorp staan ook verschillende van deze bomen. Deze lijkt het meest op het oudje bij ons vorige huis.
De omgevallen boom, waar de schapen zo fijn hun rug aan kunnen schuren als ze jeuk hebben leek dood maar kijk eens! Er zit toch nog leven in. En zelfs hele mooie bloesem. Als je dat dan ineens ontdekt, springt je hart een beetje op. Het is een onverwacht kadootje.
Bij de serie over de trappen en hekken naar het water van de kleine rivier heb je deze boom misschien al gezien. Hier staat hij vol in de bloesem. Straks komen er allemaal peertjes aan. Jummie!
Ach, de bloesem. Ik krijg er maar geen genoeg van. Het is zo mooi om alles te zien groeien en bloeien. Dat verveelt nooit wat mij betreft. Als het weer dan ook nog wat meewerkt heb je veel gouden momentjes onderweg. Dit waren er zomaar een paar. En ik wilde ze even met jullie delen. Dankjewel voor het in gedachten meelopen. Tot een volgende keer. Fijne dag hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten