zaterdag 10 juli 2021

Ansichtkaarten #1...

De laatste dagen ben ik begonnen met het zelf maken van ansichtkaarten. Of eigenlijk moet ik misschien zeggen dat ik ben begonnen met het opnieuw maken van kaarten. Want jaren geleden deed ik dat ook al. Vier huizen geleden om precies te zijn. Ik maakte destijds al drie D kaarten toen bijna niemand dat nog deed. Nu heb je daar allerlei hulpmiddelen voor. Destijds deed je dat met ieniemienie kleine dotjes siliconenlijm van de bouwmarkt. Ik maakte ze voor een winkeltje en ze verkochten als een malle. Daardoor werd het bijna een volledige baan om die dingen te maken en toen steeds meer mensen het ook begonnen te doen, ben ik er mee gestopt. Het was welletjes. Jaren maakte ik geen tot heel weinig ansichtkaarten maar nu, met zoveel papier om me heen, ben ik weer begonnen. Niet meer in dezelfde stijl als toen. Nee, ik gebruik nu wat voorhanden is. Vandaag laat ik jullie de eerste serie van vijf stuks zien.
Allereerst een lekker ijsje want dat hoort bij een kaart in de zomer. Wij hebben hier een paar dorpen verderop een boer die heerlijk ambachtelijk ijs maakt. Zo lekker! Een paar keer per jaar gaan we daar naartoe. Jummie. Het is maar goed dat ik er heel snel buik- en hoofdpijn van krijg. Anders zou ik er denk ik elke dag wel naartoe kunnen.
De tweede kaart heeft een afbeelding van een, ja wat is het eigenlijk? Zullen we het maar een insect noemen? Daar hebben we er hier heel veel van. Bij elke ronde door het huis gaan er wel een paar de stofzuiger in. Op een kaart vind ik ze leuk maar verder moeten ze van mij vooral buiten blijven. Gisteren liet ik nog drie vlinders naar buiten vliegen. Hoe ze binnengekomen waren? Geen idee! Maar nu spelen ze weer lekker buiten.
Deze bloemen knipte ik denk ik uit een Flow magazine. De postzegel komt van Oom Huib. Hij is een vriend van mijn vader. Jarenlang de postbode van mijn geboortedorp. De achtergrond is best wel rood maar door de combinatie met het donkerblauw en lichtblauw is het toch wel een aardig geheel geworden.
Nog een postzegel van oom Huib. En een outfit van Magic Mary. De aankleedpop uit mijn jeugd. Met de magneet op haar buik en haar mooie kleertjes. Ik schreef al eerder over haar. Diverse keren zelfs. Altijd als ik ergens in een kringloopwinkel loop, hoop ik haar nog tegen het lijf te lopen. Mijn versie is vrijwel kapot gespeeld.
Als laatste een kaart in weer heel andere stijl. Donkerbruin met maar twee decoraties. Home is wherever I am with you. Is dat geen mooie tekst om mee af te sluiten? Ja toch?

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je het kaarten maken weer hebt opgepakt. Ik doe het van tijd tot tijd ook graag. Je kunt er zoveel kanten mee uit, en je hebt meteen weer een voorraadje als je iets wil versturen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf vind ik het ook fijn om een voorraadje te hebben zodat ik de mooiste kaart bij die bewuste persoon kan kiezen.

      Verwijderen