maandag 6 augustus 2018

Poetsen...

Buiten is het nog steeds lekker warm maar het oude huis houdt zich kranig. Wat een zegen om hier te wonen. De temperatuur loopt maar heel langzaam op. Als ik zorg dat de schoonmaakklussen in huis voor 11 uur gedaan zijn kan ik daarna volstaan met kleine dingen als schoenen poetsen of was opvouwen en is het binnen prima uit te houden. 

We lunchen buiten waar de zon dan net is verdwenen om de hoek van het huis en daarna houd ik een paar uurtjes pauze. Rond drie uur in de middag drink ik koffie of thee (en water) en aan het einde van de middag maak ik een smakelijke maaltijd. Ik zou het zo nog weken vol kunnen houden mits er dan elke nacht een buitje zou vallen. Maar ja, het is goed dat wij daar niet over gaan. Schoenen poetsen. Dat is wat ik vandaag deed. Ik haalde het schoenenkastje leeg en maakte het schoon. Nog niet zo lang geleden deed ik dat ook dus kon ik nu volstaan met een snelle schoonmaakbeurt. 


Ik heb al mijn schoenen en die van de man eens aan een grondige inspectie onderworpen. Er waren er een paar die voor de winter voorzien moeten worden van een nieuwe zool. Dan kunnen ze weer een poosje mee. Er was een paar met veters met een slecht plek. Zul je net zien dat je die kapot trekt als je haast hebt. Als ik de andere schoenen naar de schoenmaker breng, moet ik niet vergeten vast nieuwe veters mee te brengen. Verder heb ik vanmorgen de donkerblauwe schoenpoets opgemaakt, dus ook die moet aangevuld. De dochter heeft de reservesleutel van de voordeur meegenomen en ook die moet ik dus bij laten maken. Gelukkig kan dat allemaal op een adres en ook nog hier in het dorp. Dat staat voor morgen op het lijstje. Zo blijf ik lekker bezig. En jullie? Vermaken jullie je nogal? :-)

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor je reactie op mijn blog. Schoenen poetsen vindt mijn man leuk om te doen, dus dat hoef ik nooit te doen. Loop nu al weken op sandaaltjes dus geen poetsbeurten nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoor het vaker dat veel mannen dat een leuk klusje vinden. Hier was dat ook lange tijd zo. Ik doe het ook nog niet al te lang.

      Verwijderen