dinsdag 7 augustus 2018

Op zoek naar....

Toen we vanuit de mooie Betuwe naar het Westland verhuisden was dat best een schok. Niet alleen was het hier veel drukker maar ook was er zoveel minder groen. In en om ons eigen huis heb ik geprobeerd dat wat te compenseren maar dat hielp maar weinig. De honger naar groen blijft. Ik ben wel uit de polder gehaald en heb bij tijd en wijle echte diepe heimwee naar groen en rust. 


Daarom wijk ik soms uit naar Den Haag. Het is maar een paar kilometer van hier en je vindt er een paar mooie parken en zelfs wat bos. Wonderlijk eigenlijk dat ik zelf in een dorp woon en naar de stad ga voor groen maar ach... Het is er fijn wandelen en na afloop is er altijd wel ergens een terras in de buurt om even neer te strijken. Zo ook dit keer.


Ik ging naar de grens tussen het Westland en Den Haag. Naar Loosduinen. Het was even zoeken waar de ingang was maar uiteindelijk vond ik het. Ik parkeerde op de parkeerplaats tussen de bomen en wandelde er wat rond. Het was er wonderlijk stil. Toch was het maar een paar honderd meter van een druk kruispunt met veel verkeer. Zo merkte ik voor de zoveelste keer dat bomen veel geluid wegfilteren.


Aan het einde van de wandeling dronk ik een glas verse muntthee en at ik een omelet met kaas. Erg lekker! Ze voeren een kleine lunchkaart met wat gerechten en als ik het goed onthouden heb kun je er twee keer per week een pizza eten. Hoe leuk is dat? Er is dus een lunchroom, er zijn mooie tuinen waaronder een mooie heemtuin. Er zijn dieren in de kinderboerderij die geaaid kunnen worden.


Je kunt er je kinderen prima mee naartoe nemen. Er is genoeg speelgoed in de zandbak en er zijn tractoren waarop ze kunnen rijden. Af en toe komt er gezellig een van de kippen even buurten. Ik zag er ook wat poezen lopen. Er lag er zelfs een heerlijk te soezen in de schaduw vlakbij de keuken; de slimmerik. Je hoorde er allerlei vogels en af en toe kwam er zelfs voorzichtig een bosduifje kijken of er nog een kruimeltje te pikken was. Kortom een locatie naar mijn hart. Op tafel gezellige kleedjes en planten met een pollepel met je tafelnummer. Buiten kun je pinnen, binnen contant betalen. Parkeren is gratis!


En waarom schrijf ik nu op zoek naar... boven dit bericht? Dat vertel ik morgen. Dan weet ik meer. Nog even spannend dus. Wil je er ook een keer gaan kijken? Hier wat gegevens....
Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat nummer 1184a Den Haag. Restaurant- Lunchroom- Dieren- Dagbesteding- Educatie- Evenementen. Je kunt meer informatie vinden op www.plukdenhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten