vrijdag 31 augustus 2018

Het galjoen...

Zaterdag 18 augustus 2018. Het is maar goed dat ik een dagboek bijhoud waarin ik schrijf wat ik zoal doe op een dag. Zo kan ik hier gerust over een gebeurtenis schrijven die twee weken daarvoor plaatsvond. Dat komt me nu bij het inhalen van de blogs weer van pas. In het dagboek schrijf ik natuurlijk meer dingen van persoonlijke aard en hier kan ik over sommige dingen weer wat uitgebreider schrijven. Dat is ook weer leuk. Ik zei het hier al vaker; ik vind bloggen leuk. Ik vind schrijven leuk, ik hou sowieso van letters :-) 


Vandaag vierden we de verjaardag van mijn neef. Mijn moeder trouwde jong en kreeg jong kinderen, haar broer trouwde laat en kreeg nog later kinderen. Zo kon het dus gebeuren dat de kinderen van mijn oom de leeftijd hebben van mijn eigen kinderen. Het scheelt maar een paar jaar. De oudste van de twee broers vierde vandaag en natuurlijk feliciteerde ik hem daarmee. Ik weet nog goed dat hij geboren werd. Hij was een schattige baby. Inmiddels meer dan twee meter lang haha.


Om de drukte een beetje te ontvluchten en om gewoon een beetje uit te zijn, eten we regelmatig een broodje buiten de deur. Dit keer gingen we naar een ons bekende locatie. Namelijk de vorige werkplek van de man. We zijn destijds naar het Westland verhuisd omdat hij hier ging werken. Bij de Rabobank nog wel. Dat was toen nog iets om trots op te zijn. Je kon met een gerust hard op een verjaardag vertellen dat je man bankdirecteur was. Moet je nu maar niet meer doen. Hij werkt trouwens al jaren niet meer bij de bank. Maar dat terzijde.


Het gebouw is ook niet meer in dienst als bank. Na de fusie is er bij het verkeersplein hier verderop een enorm gebouw neergezet en dit gebouw werd overbodig. Een gedeelte is gesloopt om een doorgang te maken naar het nieuwe winkelcentrum. Precies het stukje waar de man zijn kantoor had.
Een gedeelte staat nog leeg en het laatste gedeelte is verbouwd tot restaurant. Het galjoen genaamd.


Het was nu tijd er eens een broodje te gaan eten. Het was net iets te winderig om buiten te zitten maar binnen was plaats genoeg. Ze hadden er iets moois van gemaakt. We keken wat rond terwijl we op het broodje wachtten en maakten een praatje met de eigenaar. De mannen waren al snel met elkaar in gesprek van hoe het was en hoe het werd.


Daarna was het tijd om te gaan eten. De man koos voor een enorme clubsandwich achtige constructie. Hij had er de handen vol aan. Mijn broodje was gelukkig wat kleiner. Krakend verse ingrediƫnten, vriendelijk personeel en een kop koffie van het huis maakten dat we er zeker nog eens naar teruggaan. Echt een leuk adresje.


Wil je er ook eens gaan kijken? Hier zijn wat gegevens: Het Galjoen, Marktplein 3, 's- Gravenzande. Lunch-Bar- Restaurant. Telefoon: 0174- 769066. Wel even reserveren want het is er flink druk zag ik. In ieder geval voor de avond. En die kluis? Dat is niet de originele kluis van de bank hoor. Het is een grapje van de aannemer :-)))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten