woensdag 15 september 2021

De tuin #3...

Het is vandaag 4 juli... Nee, niet in de echte wereld natuurlijk, maar in Mijn blogwereld. Die loopt niet heel erg parallel met de werkelijke wereld maar ach... Zullen we ff tuinen? Dat zeggen we hier regelmatig tegen elkaar. FF tuinen is een echte Westlandse (tuinders) uitdrukking. Zullen we even een rondje lopen door de tuin? En dan een heel klein rondje? Want ik wil jullie graag mee laten genieten van de border waar het bloemenzaad nu opkomt en bloeit dat het een lieve lust is.
Aanvankelijk was ik er een beetje somber over. Het kwam allemaal maar slecht op gang. Maar ja, het was ook zo koud en nat. Het had zijn tijd nodig. En ja, er begon hier en daar heel aarzelend wat op gang te komen. Groene sprietjes die groter en groter groeiden. En op 4 juli, de verjaardag van ons middelste kind, maakte ik deze foto. Wonderlijk genoeg kwamen als eerste de korenbloemen uit. Ze waren prachtig. Diverse schakeringen paars en roze. Het was zo mooi!
Pas wat later kwamen er ook andere bloemen met andere kleuren op. Het was steeds weer een verrassing wat er zou gaan bloeien. Elke dag was een feestje! Maar ja, soms regent het heel hard en zijn de bloemenstelen daar niet tegen bestand. Ze zijn zo dun en tenger.
Op 27 juli, een paar weken later dus, was de mooiste bloei alweer voorbij. Je zag duidelijk dat de eerste bloemen verdorden en het werd ook rommeliger. Vooraan op de foto, zie je een donker stuk. Dat zijn houtsnippers. Ik noem dat mijn dievenpaadje. Het was zo lastig om steeds helemaal om de border heen te lopen dat we een kleine afslag maakten. Het werkte prima.
Aan de andere kant van het pad staat nog een hoekje met Pluimhortensia's. Die zijn van de vorige bewoners. Zij bloeiden door de vele regen, beter dan ooit tevoren (volgens de buren) Vorig jaar verdorden ze vrij snel door de hete zomer. Nu waren ze mooi!
13 augustus nam ik de laatste foto en kun je zien dat de pluimhortensia's al aan het verkleuren zijn. Ze zijn al helemaal roze aan het worden. Maar kijk!!! Wat zien we daar? Verstekelingen. Overgestoken van het ene naar het andere stuk van de tuin. Haal ik ze er uit omdat ze er niet tussenhoren? Welnee joh! Ik vind dit grappig. Laat maar lekker staan hoor! Tot zover dit stuk van de tuin. Op een ander moment zal ik de border langs de oude muur laten zien. Dat is aan de andere kant van de tuin. Of, zoals onze vrienden zeggen: aan de andere kant van het landgoed, hihi. Ik zag dat er een nieuwe volger bijgekomen is. Ik kan niet zien wie je bent, maar voel je vooral heel erg welkom hier. Jullie allemaal trouwens. Ik waardeer jullie echt en vind het fijn om jullie hier te zien.

6 opmerkingen:

  1. Ja de hortensia s hebben een top jaar ik heb vandaag de eerste op een schaal gelegd om te drogen kaarsje erin in een glas en heel gezellig weer. Niet elke hortensia droogt mooi op ff yitproberen dus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn dochter heeft hortensia's in de tuin die heel mooi drogen. Misschien dat ik er een paar aan haar vraag :-)

      Verwijderen
  2. Heerlijk om een tuin te hebben. Wij genieten er ook van. Maar onze hortensia's doen het dit jaar niet goed, heel weinig bloemen. Ik ben bang dat hij teveel gesnoeid is in het voorjaar...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies daar was ik ook bang voor. Ik had ze bijna tot aan de grond afgeknipt, maar we hadden geluk en ze kwamen goed op. Wie weet volgend jaar weer wel.

      Verwijderen
  3. Ha Tineke, graag loop ik even met mee door de tuin, wat prachtig zoveel Korenbloemen bij elkaar te zien, het geeft een fraai kleurenpalet. De pluimhortensia's en trouwens ook de gewone boerenhortensia's doen het heel erg goed dit jaar. Juist enig die verstekelingen die hoe best doen om hun kleurenpracht te tonen tussen de witte pluimen. Je nieuwe volger ben ik Tineke, vroeger kon je op een nieuwe volger kikken om op haar of zijn blog te komen maar dat kan tegenwoordig jammer genoeg niet meer, maar nu weet je het tenminste,

    Lieve groet,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Josephine, wat leuk dat je je even voor komt stellen. Vervelend hè al die veranderingen op blogger. Meestal weet ik me er geen raad mee. Maar wij zijn hier creatief met zijn allen toch? Dus meestal komt het wel goed. Welkom hier!

      Verwijderen