vrijdag 5 maart 2021

Je hebt van die dagen...

Je hebt van die dagen dat alles anders gaat dan jij wilt. Dingen vallen, dingen mislukken, kortom, ik denk dat jullie de situatie wel zullen herkennen. De dag die ik beschrijf was zo'n dag. Ik was al vroeg opgestaan want om half 8 zou de aannemer komen. Maar die kwam niet en toen ik om tien uur belde, zei hij korzelig dat er even wat tussengekomen was maar dat hij later zou komen. Nou, die kwam dus helemaal niet meer die dag. Niet de eerste keer en dus hebben we besloten met een ander in zee te gaan. Daarna het verhaal van de schilder. Die zou komen om een offerte te maken voor het schilderen van de buitenkant van het huis. Om 12 uur zou hij er zijn. Maar ook de schilder liet verstek gaan. Hij was het vergeten. Of hij later in de middag mocht komen. Dat mocht maar je raadt het al... dat deed hij niet. En tot op de dag van vandaag is hij nog steeds niet geweest. Zo'n dag was het dus. Ik begrijp dat iedereen het heel erg druk heeft. Maar dat hebben wij ook. Maar goed...
In gevallen als dit ga ik poetsen in huis of pianospelen. Ik was al begonnen met poetsen en dacht daarna wat te gaan pingelen op mijn oude piano. Ik draag een bril maar op de een of andere manier zit de focus niet op de goede plek als ik piano speel. Dus doe ik mijn bril af en leg die vervolgens bovenop zodat hij niet kapot kan vallen of zo.
Maar dat kan dus wel. We hebben in dit huis een soort van luchtverversingssysteem en daarvoor zitten van die deksels in het plafond. Op een gegeven moment ben ik aan het spelen en hoor ik een klap. Eerst wist ik niet wat het was maar later bleek dat een van die deksels uit het plafond was gevallen. Bovenop mijn bril. Het ene glas sprong er zover uit dat ik het aan de andere kant van de kamer terugvond. Wat een schrik!
Ik heb meteen maar naar mijn oude opticien gebeld of hij dezelfde bril opnieuw kon bestellen. Dat kon en ook met dezelfde glazen. Dan hoefde ik maar een keer de reis te ondernemen (vijf kwartier rijden) om de bril op te halen en pas te maken. Het duurt een week! Een week zonder bril is echt een dingetje voor mij. Een reservebril heb ik niet meer. Die was al gesneuveld bij de verhuizing. Het was er niet van gekomen een nieuwe reservebril aan te schaffen in verband met corona. Gelukkig is het mooi weer en heb ik een zonnebril op sterkte. Ik voel me net een filmster met de hele dag die zonnebril op mijn neus. Zo'n dag (dagen) was het dus. We hebben er allemaal op zijn tijd mee te maken. Toch?

2 opmerkingen:

  1. Aannemers en schilders, of ze klagen omdat ze niets te doen hebben, of ze laten de klant gewoon zitten. Een goede aannemer is goud waard, dus goed zoeken naar een ander die misschien ook kan schilderen.
    En als je je bril gaat halen, misschien even langs de Hema of drogist en een paar reservebrillen halen. Sterkte met alles.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi. Dank voor je reactie. Ik heb nogal een complexe afwijking in mijn ogen en moet daar echt voor naar de opticien. Wel een gedoe hoor zo zonder bril.

      Verwijderen