maandag 1 maart 2021

9 en 10 februari...

Lange tijd maakte ik collages in een boekje in A6 formaat. Zomaar wat plakken en knippen aan het einde van de dag. Heel fijn was dat. Door de komst van het journal kwam het maken van collages een beetje in het gedrang en ik begon het te missen. Daarom vanaf nu af en toe een collage in mijn journal want dat kan natuurlijk prima. Het journal is A5 formaat. Ik plakte en knipte wat en toen het naar mijn zin was, scheurde ik het papier uit de blocknote. Op de achterkant schreef ik het verslag van de dag.
Zo schreef ik op 9 februari uiteraard weer over de sneeuw. Niet alleen reed een tractor met aanhang door de straat. Die dag reed er een trike met aanhang door de straat. Dat ging er wat ruiger aan toe. Gelukkig waren de kinderen die er op zaten ook een flink stuk groter als de kleintjes die ik eerder zag. De tweede ronde zaten er zelfs wat volwassen mannen op en een lol dat ze hadden. Wel allemaal meer dan anderhalve meter afstand hoor! Geen controle hier is nodig in het kleine dorp. De mensen letten allemaal goed op zichzelf en op elkaar.
De temperatuur daalt en het schaatswoord wordt hier en daar gebezigd. Het elfstedentocht scenario zelfs besproken aan de tafels bij de talkshows op televisie. Het hoort zo bij ons mooie landje. Is er ijs, dan worden we allemaal weer een beetje kind. De vragen op de buurt/dorpsapp veranderden van onderwerp. Nu werden schaatsen geruild, aangeboden en gevraagd. Een schaatsenslijper meldde zich alvast. Klaar terwijl u wacht! Er schijnt hier een mooie plek te zijn waar geschaatst wordt. We gaan het meemaken! Leuk hoor!
Mijn verslag van de dag van 9 februari werd geschreven achterop de collage en dat van 10 februari aan de binnenkant van de 'nep' envelop. Ik liet vorige maand al eens zien hoe je die kunt maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten