maandag 15 maart 2021

Een nieuwe maand...

Oh oh wat gaat de tijd toch snel voorbij zuchtte ooit mijn oma. Ik vond dat als kind raar. Ik weet nog dat ik het oma voor het eerst hoorde zeggen in de zomervakantie. Die duurde voor mijn gevoel eindeloos lang. Net als het schaatsen. In mijn herinnering deden we dat ook weken achter elkaar. Of zoals het zitten op school... die dagen duurden soms ook eindeloos. En nu, jaren later heb ik al diverse malen verzucht hier op het blog dat de tijd zo snel gaat. Het kan verkeren zei Bredero.. Kennen jullie die uitdrukking?
Een nieuwe maand is eindelijk ook hier op het blog aangebroken. De maand maart. De maand van mijn verjaardag. De verjaardag die hoogstwaarschijnlijk voor de tweede keer niet gevierd gaat worden zoals ik dat jarenlang deed. Met veel gasten, lekker eten, muziek en een ongelooflijk gezellig bij elkaar zijn. Het zij zo. Deze maand wil ik ook eens iets nieuws uitproberen en wel het volgende.. Ik heb een oud jeugdboek uit de veel te volle boekenkast gehaald en dat ontdaan van zijn binnenkant. Je kunt hierboven nog zien hoe het er ooit uitzag. Ik spaar jeugdboeken en winterboeken en heb sommige exemplaren dubbel. In deze was gekrast en gekleurd. Sommige pagina's vielen er bijna uit. Geschikt dus voor het project.
Nadat ik er voorzichtig de binnenkant uitgehaald had, heb ik de rug van het boek verstevigd omdat ik er een nieuwe binnenkant in wil naaien. Het was niet echt nodig maar voor de zekerheid heb ik het toch maar gedaan.
Ja, en toen begon het avontuur. Want ik wilde de buitenkant bekleden met een stofje. Hier in mijn werkkamer heb ik nog een lade vol leuke stoffen want ik was, many moons ago, een quiltster. Heb er zelfs nog les in gegeven. Ik koos voor een stof waar ik weinig kwaad mee kon en ook niet het allermooiste lapje uit mijn collectie. Eerst maar eens zien hoe het zou gaan. Hier zie je de buitenkant die ligt te drogen.
Het was een heel gepruts maar het lukte wonderwel (voor een eerste poging). Later bleek het een onmogelijk stofje te zijn om kleuren mee te combineren. De kleur is lastig. Een beetje blauwig paars. Maar ook weer niet echt blauw. Afijn, ik was allang blij dat het er enigszins netjes omheen zat.
De binnenkant werd er ook netjes ingeplakt. Daar zal later niet heel veel van terug te zien zijn. Alleen hier en daar een randje. Ik naaide er twee katerns in. Met verschillende soorten papier. Voornamelijk van alles en nog wat. Dit album gaat wat minder somber worden dan dat van februari. Het is mooi geworden maar ik vond het ook een hele uitdaging om me aan het kleurenpalet te houden. Dit journal gaat er wat vrolijker uitzien. Ik denk ook met wat meer bloemen. In mijn volgend blog zal ik er verder van laten zien. Tot dan! Dagdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten