donderdag 26 mei 2022

Nog even..

Vanmorgen vroeg was ik wat door mijn foto's aan het bladeren toen ik er een drietal tegenkwam die ik jullie niet wil onthouden. Maar eerst een collage die ik maakte in mijn plakboek. Het kwam allemaal als vanzelf bij elkaar. Met sommige kleuren heb ik dat. Roze is een van de kleuren die me op de een of andere manier goed ligt.
Maar de foto's die ik jullie eigenlijk tóch nog even wil laten zien, zijn die van de sneeuw in de tuin. Het was de eerste keer dat ik live in mijn eigen tuin zag dat er sneeuw op bloesem lag. Heel bijzonder was dat en toch wel even waard om te delen, dacht ik.
Hier zie je het wat beter. De bloesem komt van een hele oude pruimenboom hier in de tuin. Op de achtergrond zie je de muur die we delen met de kerk. Voor die muur hebben we een border met schaduwplanten gemaakt en daar weer een paar meter voor staat deze pruimenboom. Het zijn opal pruimen. Ik maakte er al eens sap van. En omdat ik de pruimen pas plukte toen ze helemaal rijp waren werd het sap lekker zoet. Jummie! De sneeuw heeft geen invloed op de vruchtvorming gehad. Inmiddels zien we ontelbaar veel hele kleine pruimpjes in wording.
Een paar dagen later zag ik in een van de bakken met zaaisel ineens iets ieniemienie groens opkomen. En laat ik nou werkelijk geen idee hebben wat het is. Nee, echt niet. Ik zaaide best veel maar deed niet overal een stokje met het zaadzakje in. Niet zo slim van mij. Het is dus spannend wat er uiteindelijk uit zal komen. Ach, ik laat het gewoon komen. We zien het wel. Neem het zoals het komt. Ik schreef er eerder over.
En omdat we toch in de tuin bezig waren met een toertje, eindig ik deze blogpost met twee groene pagina's in mijn plakboek/glue book. Volgende keer meer nieuws van de dorpsapp. Tot dan! Dagdag!

2 opmerkingen:

  1. Ah ik zet er stokjes bij, maar of dat de oplossing is ..... Er staan stokken en nog weet ik niet wat er op moet komen :))) Collages zijn weer top

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat doe ik meestal ook, Albèrtje. Geen idee waarom ik er een paar oversloeg. Er liggen nog wat lege zakjes in de kas, dus misschien kan ik het nog bij elkaar puzzelen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen