vrijdag 27 mei 2022

De dorpsapp...

Het is maar een heel klein dorp (we halen de 1000 inwoners bij lange na niet) maar er gebeurt van alles. Omdat wij weggestopt achter de kerk wonen en niet in direct contact staan met de hoofdstraat is het altijd handig om op de dorpsapp te lezen wat er gaande is. Meestal stelt dat niet veel voor maar soms ook is er serieus wat aan de hand.
Zo kreeg de pastorie een paar maanden geleden nieuwe bewoners. Ze zijn nog volop bezig met het opknappen daarvan als er buiten een harde wind opsteekt. De plannen vliegen werkelijk in het rond en de regen komt naar binnen met lekkage tot gevolg. Het is een hoog huis, dus je zet er ook niet zomaar even een ladder tegenaan en de dakzetter die zou komen, komt niet opdagen. Help! Wie helpt ons! Het kwam met hulp van de bewoner van de andere pastorie gelukkig weer goed. Hij had een zeer degelijke driedelige ladder voor ze.
Dat de mensen hier niet te beroerd zijn elkaar een handje te helpen is waar over ik al eerder vertelde. Zo was deze kano losgegaan van zijn aanlegsteiger en gaan zwerven door de kleine rivier. Iemand trok hem op de kant en zei dat op de app. De eigenaar meldde zich binnen 4 minuten. De kano bleek al een aardige reis gemaakt te hebben.
Je kon bij de supermarkt in het dorp verderop sparen voor een boodschappenpakket. Ik weet niet precies bij welk bedrag (ik geloof 10 euro) je een zegeltje kreeg maar als je een kaart vol had kon je hem inleveren en kreeg je een boodschappenpakket en nog een leuk pakket ook. Wij deden er ook aan mee maar hadden best nog wat zegels over. Er waren meer mensen die ook zegels over hadden en het plan ontstond om al die dingen te verzamelen tot volle kaarten en de dozen daarna te schenken aan de voedselbank. Zo gezegd zo gedaan! Uiteindelijk werden 25 dozen gedoneerd. De medewerkers van de voedselbank waren er superblij mee. Ik scroll even wat door de berichten en zie dat er weer een fruitboomsnoeicursus gegeven wordt voor nieuwe inwoners. De plaatselijke masseur is blij dat alle coronamaatregelen zijn weggevallen en geeft grote korting aan dorpsgenoten omdat ze weer aan de slag kunnen op de normale manier.
Ach en dan het terugkerend thema van dit dorp. De losgebroken/weggelopen honden. Echt met zeer grote regelmaat komt dat bericht langs op de app. Nu deze mooierd weer. Het bleek een logé. Hij had een gaatje in het hek gevonden en was er vandoor gegaan. De oppasfamilie meldde zich en woef was snel weer terug op het logeeradres.
Iemand zocht voor een feestje een Bossche sjaal. Er kwamen genoeg aanbieders langs om een heel dorp te voorzien van warme sjaals. Nu is dit dorp niet heel ver van 's- Hertogenbosch maar toch... Post werd verkeerd bezorgd en weer opgehaald. Te klein geworden hockeyschoenen gratis weggegeven en nog veel veel meer. Meestal klein leed maar toch belangrijk voor degene die het aanging. Tot zover. Als jullie het leuk vinden zal ik weer wat berichtjes verzamelen. Laat maar horen of het je wat lijkt. Dagdag!

2 opmerkingen: