donderdag 25 oktober 2018

Tien vragen aan mezelf (10)...

Dinsdag 2 oktober 2018. Terwijl jullie kijken naar wat foto's met kaartjes die ik samen met klein meisje maakte (Zij schilderde en ik oefende wat met hand letteren) ga ik vandaag weer tien vragen over mezelf beantwoorden. Jullie leren mij wat beter kennen en stiekem hoop ik mezelf ook wat meer te leren kennen. Ik stelde de lijst met vragen al aan het begin van het jaar samen en laat me dus ook nu weer verleiden tot het geven van spontane antwoorden, Ha! Hier komen ze...


1. Heb je een hoge of lage pijngrens? Ik vind het lastig daar antwoord op te geven. Ik heb elke dag pijn. 24/7 zoals dat tegenwoordig genoemd wordt. Volgens de artsen in het ziekenhuis heb ik een extreem hoge pijngrens. Laat ik het daar maar op houden dan. Snel verder naar de volgende vraag.
2. Welke drie dingen vind je niet zo aantrekkelijk aan mannen. Oei, dat is een lastige. Ik vind het zeer onaantrekkelijk als iemand zichzelf niet goed schoonhoudt en naar rook en slechte adem stinkt. Wat ik ook erg onaantrekkelijk vind zijn mannen die de hele tijd zeggen hoe belangrijk ze zijn en hoe druk ze het hebben. En als laatste vind ik kleine mannen niet aantrekkelijk. Vooral niet als hun vrouw langer is. Het ziet er altijd zo tobberig uit.


3. Welke droom droom je om de zoveel tijd. Ik verander de vraag een klein beetje. Tot aan de operatie heb ik jarenlang vrijwel elke nacht gedroomd dat ik over het strand rende, samen met een hele goede vriend die niet meer onder ons is. We renden samen met een hele roedel honden. Het was een bitterzoete droom want ooit deden we dat echt. Het gekke is dat die droom na de operatie nooit meer is teruggekomen. Net alsof een nieuw tijdperk begon.
4. Wie zou je terug willen halen uit de dood. Zie vorige vraag. (pijnlijk)


5.Welke bekende persoon heb je ontmoet? Och, dat zijn er zoveel. De mooiste ontmoeting was in een restaurant in een achterafstraatje in Cairo. We gingen daar regelmatig naartoe om een lekker bordje lokaal te eten. Op een goede dag ontmoetten we daar Omar Sharif. Voor de ouderen onder ons: Dokter Zjivago. Oh wat een mooie man was dat. Van buiten en van binnen. Het voert hier te ver om het hele verhaal te vertellen maar geloof me..... het was bijzonder :-) Na die eerste keer volgden nog vele ontmoetingen en ze waren allemaal de moeite waard.
6. Was je vroeger en ben je nu lid van de bibliotheek? Ik ben altijd een lettervreter geweest. Ik vertelde er hier al vaker over. Eerst was ik lid van de schoolbibliotheek, daarna las ik alle boeken die ik maar te pakken kon krijgen en uiteindelijk werd ik lid van elke bibliotheek van elke plaats waar ik gewoond heb. En ook hier ben ik lid. Hoewel ik hier niet heel vaak naartoe ga. Er is tegenwoordig zoveel te doen aan activiteiten dat ik me niet kan concentreren op het uitzoeken van een mooi boek.


7. Heb je een piramide in het echt gezien? Jazeker, tijdens ons verblijf in Egypte ben ik er zo vaak geweest dat de mannen met de kamelen me al begonnen te zien als een 'collega'. Iedereen die op bezoek kwam wilde de piramides zien. En het Egyptisch museum. En alle andere bezienswaardigheden.
8. Met wat voor pen schrijf je het liefst? Ik heb het liefst een dikke pen want door de reuma heb ik snel kramp in de handen. Dunnen pennen die zijn snel uit balans bij mij. Het lijkt of ze achterover vallen.


9. Welke broodsoort vind je het lekkerst? Ik kan heel erg genieten van het brood van bakker Jan van de Bieslandhoeve in Delfgauw. Zijn zuurdesembrood is verrukkelijk. En dan speciaal zijn cranberrybrood. Ik heb dat geboren zien worden. Als ik er alleen maar aan denk loopt me het water in de mond. Heerlijk met wat appelstroop, geitenkaas en een plakje bacon. Zucht!!!
10. En dan alweer de laatste vraag: raak je snel in paniek. Nee. Ik kan stressen om niks maar zodra er echt reden voor paniek is, word ik de kalmte zelve. Gek eigenlijk!

Zo, we zijn weer wat wijzer geworden. Het was weer interessant om de vragen te beantwoorden. Confronterend ook. Sommigen deden pijn, andere deden me plezier. Nog twee maanden en dan stop ik met deze rubriek. Dan is het weer tijd voor iets nieuws :-) Dagdag!

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke post.....prettig weekend liefs Ria x 💕

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ria. Het weekend was fijn. Ik hoop dat van jou ook? :-)

      Verwijderen
  2. Your blog was absolutely fantastic!
    Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
    Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents thanks for sharing.
    หนังไซไฟ

    BeantwoordenVerwijderen