woensdag 24 oktober 2018

Curiosamarkt...

Vrijdag 28 september 2018. Vandaag (en morgen) wordt voor de veertigste keer de Curiosamarkt gehouden in de Oude kerk hier in het dorp. Ooit werd begonnen als bazaar in het ontmoetingscentrum naast de oude kerk. De dames breiden truien en sokken. Enveloppen werden getrokken, lootjes verkocht enz en natuurlijk was er een rad van avontuur. Langzaamaan werd de belangstelling minder en werd de formule wat stoffig. 


Op een goede dag werd besloten de rommelmarkt toe te voegen. De sokken verdwenen wat naar de achtergrond, de dames werden oud. Er kwamen wat nieuwe kramen en toen ook dat niet heel erg meer werkte werd de hele boel verplaatst van de zaal naar de kerk zelf. Dat was nog een heel gedoe want sommigen waren er echt op tegen om handel te drijven in de kerk.


Nu vindt iedereen dat al weer jaren heel normaal. Ikzelf ga er heen voor de mooie bloemenstand. Ik vul elk jaar mijn raamkozijn met knisperverse planten die zo van de kweker komen. Verder kijk ik altijd bij de handwerkkraam. Daar kan ik soms ook leuke dingen vinden. Dit jaar alleen een rolletje Washi tape voor 20 cent. Ik gebruikte het meteen om er enveloppen van te maken.


Het papier op de foto's waar ik de enveloppen van maakte hebben jullie even geleden ook al eens gezien hier. Het is het origamipapier van de Hema. Ik vond het zo mooi dat ik nog een pakje gekocht heb. Omdat ik nogal wat vragen kreeg zal ik in een volgend bericht eens laten zien hoe je snel zo'n envelopje kunt maken.

3 opmerkingen:

  1. leuk en vrolijk...herkenbaar verhaal. Jammer dat je niet in de buurt van Zwolle woont (dat neem ik zomaar aan haha.) Wat zou je je hart ophalen aan onze crea- afdeling in de kringloop... Fijne avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee ik woon helemaal niet in de buurt van Zwolle. Ik woon in Westland. Vlakbij het strand :-) Wie weet kom ik nog eens in de buurt en dan ga ik zeker bij de kringloop kijken. Ik ben dol op kringloopwinkels :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Your blog was absolutely fantastic!
    Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
    Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents thanks for sharing.
    หนังไซไฟ

    BeantwoordenVerwijderen