woensdag 5 september 2018

September...

1 September 2018. Een nieuwe maand met een nieuwe kleur. Bruin is het dit keer. In januari verzon ik voor elke maand een kleur en koos toen bruin voor september. Ik kijk nu naar buiten....na de regenbuien is het overal weer groen in de tuin. Sommige struiken lopen zelfs weer wat uit en maken nieuwe knoppen. Hoe sterk is de natuur toch. Deze maand gaan we afscheid nemen van de zomer. En hoewel we mooie dagen zullen hebben vol zonneschijn, weten en voelen we dat de herfst zich aan het klaarmaken is om aan ons te verschijnen. Elk jaargetijde heeft zijn charme. Zo is het fijn wonen in het grote oude huis in de herfst. Als het spookt buiten en de wind om het huis raast, voelt het stevig en veilig. De kleuren buiten gaan mooi worden. Van groen naar geel, goudgeel en goud. Het is fijn om in een land te wonen waar niet elk seizoen hetzelfde is. Bij ons wordt het kouder maar bij mijn jongste in Zuid- Afrika wordt het langzaamaan warmer en maken ze zich op voor de lente. Hij vertelde hoe hij daar naar uitkijkt. Maar toch ook wel stiekem verlangt naar een goede storm en een paar dagen regen. 


We zullen zien wat september ons gaat brengen. In ieder geval vieren we weer veel verjaardagen. Van familieleden, vrienden, kennissen en mensen die we gekend hebben. Soms zullen we live meevieren, soms op afstand, soms via een kaart of een telefoontje. Er zijn, net als vorige maand, ook verjaardagen die ik alleen in mijn hoofd en hart zal vieren omdat het gaat om mensen die me dierbaar waren maar niet meer onder ons zijn. Het zullen bitterzoete herinneringen zijn.


Deze maand pak ik de draad van het winkeltje spelen weer op. Ik vertelde er al eerder over. De kamer is schoon en geordend. Veel spullen werden weggegeven aan mensen die het meer nodig hebben als ik. Ook ging er veel naar de kringloop. En eerlijk gezegd, ging er ook weer e.e.a. uit de kringloop mee naar huis (o oh). Veel werd verkocht via Marktplaats en via Instagram (Het winkeltje van Tineke) kreeg ik leuke reacties die ook weer leidden tot verkoop. Denk alsjeblieft niet dat het hier een commerciƫle toestand gaat worden hoor; ik probeer gewoon Tineke te blijven. En mijn blog zal hopelijk een plaats zijn waar jullie graag wat komen uitrusten en wat lezen.


Ik krijg de laatste tijd vaak mailtjes van jullie. Zo weet ik dat jullie vaak lezen tijdens de koffie of lunchpauze. Dat vind ik zo gezellig om te weten. Want zo schrijf ik mijn berichtjes ook vaak. Met jullie in gedachten. Alsof we even aan de keukentafel zitten en wat babbelen. Misschien met een kop koffie of thee en dan daarna weer verder gaan met wat we doen. Ook vroegen mensen zich af waarom ze soms dagen niks en dan weer een heleboel berichten ineens kregen. Nou, dat is omdat ik me voorgenomen had om elke dag een blog te schrijven maar het leven me wel eens in de weg zit. Dan komt er niks van schrijven. Andere dagen lukt dat weer wel en dan schrijf ik er een paar achter elkaar. Ik vind schrijven toch zo leuk! Aan de datum kun je zien welk 'avontuur' ik wanneer beleefde. Het streven om elke dag 1 blog te schrijven blijft. Echt! Maar soms...... :-)) Een nieuwe maand, een nieuw begin, een nieuw voornemen om me aan te houden. Ik ga mijn best doen en wens jullie (en mezelf) een fijne nazomermaand. Dagdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten