donderdag 13 juli 2017

Verzamelingen...

26 juni. Hallo allemaal. Ik was er, zoals jullie hopelijk gemerkt hebben, even niet. Heel veel valt er over mijn afwezigheid niet te zeggen hier omdat het allemaal nogal privé is en er andere mensen bij betrokken zijn. Ik kan alleen zeggen dat een van mijn kinderen met een groot verdriet te maken kreeg en dat het even meer nodig was om moeder dan blogger te zijn. 


Vandaag laat ik jullie wat verzamelingen zien. Ik ben altijd een verzamelaar geweest. Het begint meestal met een toevalligheid. Ik vind dan iets, ergens. Tegenwoordig meestal bij de kringloop. Als ik er één of twee van heb zet ik ze bij elkaar en voor ik het weet zie ik ergens een nummer drie en vier enz enz. Zoals ik al zei, ze ontstaan meestal toevallig.


Ook thuis zie ik bijvoorbeeld toevallig wat spulletjes van één kleur bij elkaar, zoek ik er nog een paar bij en maak er een foto van. Soms laat ik alles nog even liggen, maar dan gaat alles weer ergens anders naartoe. Zoals ik deed met de spulletjes op de bovenste foto.


Ik kocht ooit bij de kringloop een zak boordevol viltstiften en kleurtjes voor een heel klein prijsje want alles zat door elkaar. Het duurde even voor ik tijd had om er naar te kijken maar op een rustige zondagmiddag was het zover. Het helpt wel mee dat ik die dag twee lieftallige assistentes bij me had die ook dol op sorteren zijn. Eerst maakten we de scheiding tussen kleurpotloden en viltstiften en de rest. Daarna keek een van de meisjes of de viltstiften nog goed waren en mocht de anderen kleurpotloden slijpen met de juffies slijper. Je weet wel, zo'n ding wat je aan de tafel vastzet en dan ronddraait.


Van de 'rest' spulletjes in de zak maakte ik een foto. Een 'toevallige' collectie dus. Dat kun je van bovenstaande verzameling niet zeggen. Voor de flippo's is hard gewerkt. Mijn kinderen waren niet heel erg dol op chips maar hebben zich suf gegeten om de flippo-verzameling compleet te krijgen. Er werden zelfs twee albums voor aangeschaft om ze in te doen. Allemaal zelf betaald met bessen-plukken (we woonden destijds in de Betuwe) :-) Tijdenlang waren ze er zoet mee. Ik kan me nog herinneren dat ze zelfs naar een ruilmiddag gingen. Toen de verzameling compleet was verdween de belangstelling.


De boeken verdwenen naar de zolder na de verhuizingen.  Na het opruimen/leegmaken van de zolder lagen ze steeds op een ander plekje. Laatst vond en van de kinderen ze weer en kwamen de verhalen naar boven. Want dat is het leuke van verzamelen. Je hebt altijd iets om over te praten. Verzamelen jullie ook?

5 opmerkingen:

 1. Ik had je inderdaad gemist. Ik hoopte dat je even lekker op vakantie was maar helaas was je afwezigheid om verdrietige redenen. Gezellig dat je er weer bent. Laatst blogde ik over je gehaakte vlinders. Ik heb er een paar 'vlinderhangers' van gemaakt. Ja ik ben ook een verzamelaar maar woon klein en de reuze mijn best het verzamelen te beperken. En dat valt niet mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig ben ik er weer :-) Wat lief dat je me gemist hebt. Ik heb alvast een klein bezoekje aan je blog gebracht. Er is veel moois om van te genieten zag ik al even snel :-)

   Verwijderen
 2. Fijn dat je er weer bent. Jammer dat er een verdrietige reden voor je afwezigheid was.
  Je verzamelingen zijn prachtig !!! Je inspireert me om ook eens met een "verzamelblik" rond te lopen. Er staat hier genoeg voor een aantal foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Mieke, dat is mooi want daar gaat het voor mij om als ik blog. Dat we kunnen delen en elkaar inspireren om de wereld een beetje mooier te maken. Of in ieder geval wat vriendelijker. Toch? ;-)

   Verwijderen
 3. Al met dank aan deze geweldige man genaamd Dr Agbazara, de grote speltoets die de vreugde in mij terugbrengt, door mij te helpen mijn liefhebber terug te brengen die met mij vier maanden geleden terugbrengt, maar nu met mij met de hulp van Dr Agbazara de grote liefdesverhaal caster. Alle dank gaat naar hem, u kunt hem ook contacteren voor hulp als u hem nodig hebt in tijden van problemen via: ( agbazara@gmail.com ) kunt u ook Whatsapp op dit nummer +2348104102662

  BeantwoordenVerwijderen