zondag 2 april 2017

6-3-2017

Bij verkleedkleren horen natuurlijk ook accessoires. Zoals schoenen voor deftige dames. Schoenen met hakken dus. Liefst met glitters. En kettingen. Heel veel glimmende kettingen. Maar ook hoeden zijn altijd leuk om te dragen. En dan zijn daar de brillen. Ik had er alvast drie op voorraad. 


Het ronde brilletjes is nog een erfenis van jongste zoon. Oudste meisje vond het wel een grappig bloemetje zo op de voorkant. Ik heb haar nog maar niet verteld wat voor plantje het was. Dat komt over een paar jaar wel. De gele bril is denk ik ook van een van de jongens. Overgebleven van een feestje denk ik. Er zijn jaren geweest dat de kinderen het huis uit waren en weer terugkwamen. De spullen werden op zolder gezet en er weer afgehaald als dat nodig was. Zij kwamen en gingen tijdens hun studententijd. Toen ze alledrie een 'echt' huis hadden, heb ik de zolder leeggehaald en ze zoveel mogelijk teruggegeven. Nu maak ik langzaamaan alles leeg. Maar omdat dit een enorm huis is, met veel bergruimte, is dat nogal een klus. Door de vele verhuizingen van hen en onszelf weet ik soms echt niet meer wat van wie is. Van de gele bril weet ik het echt niet mer.
-
De zwarte kreeg ik vorig jaar letterlijk in de schoot geworpen. Middelste en ik waren op een dart-toernooi en achter ons zat een stel studenten. Ik vermoed dat een van hen zijn bril verloor tijdens het juichen. Ik heb het ze nog een paar keer gevraagd maar niemand reageerde. Het is een plastic bril en er zaten plastic 'glazen' in en het verlies zal daarom niet heel groot geweest zijn. Na afloop liet iedereen de bril liggen en zou hij weggegooid zijn. Daarom nam ik hem mee. Als er nu in het spel van de kleintjes een strenge meneer nodig is, wordt deze bril opgezet. Prima toch? :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen