maandag 26 april 2021

Letters...

Zo, daar ben ik eindelijk weer eens een keer. Het leven van alledag haalde me weer in aan alle kanten. Maar nu is er even een rustig moment en kunnen we even bijpraten. Ik wil het vandaag eens hebben over letters. Letters, woorden, lezen, verzamelen, documenteren. Waar zouden we zijn zonder letters? Ik dacht daar pas, tijdens een van mijn wandelingen, over na. Ik denk dat ik me echt ongelukkig zou voelen als ik niet meer zou kunnen lezen. Mijn broertje en zusje zijn allebei dyslectisch en ervaren elke dag opnieuw hoe lastig het is om daar mee om te gaan. Ikzelf heb een hele lichte vorm van dyscalculie. Ik kan heel slecht getallen onthouden.
Boeken dus. Ik vertelde jullie laatst over de boekenkast. Vandaag laat ik wat foto's zien van fase twee. Toen waren alle boeken grofweg op categorie uitgezocht. Alle vier de muren waren in gebruik en natuurlijk, zoals het een goed blogger betaamt, laat ik jullie de netste muur zien, haha. Ik kwam veel leuke boeken tegen die ik nog eens herlezen wil. Daar ben ik nu mee bezig. Wat ik ook weer tegenkwam was een stapel agenda's. Oude agenda's. Ik dacht dat ik ze allemaal al een keer weggegooid had maar nee dus. Dat heb ik nu alsnog gedaan. Ze herinneren me aan een hele nare en moeizame periode. Wat ik onthouden wil zit in mijn hart, de rest mag weg. Wel keek ik in de agenda van vorig jaar. Toen woonden we hier net en deden we veel voor de eerste keer. Alle nieuws omtrent corona was nog vers en in schreef daar veel over.
Maar ook noteerde ik grappige kleine dingetjes. Bijvoorbeeld dat ik voor de eerste keer wilde beeldbellen met mijn zusje. Hilarisch was dat. Het ging echt van ploeng, ploeng en nog eens ploeng. Na veel pogingen lukte dat. Maar zusje heeft er nog steeds een hekel aan en praat liever met de huistelefoon aan het oor. Ook kreeg ik een jaar geleden voor het eerst een serieuze rondleiding door de tuin van de buren. We liepen tussen de bloesem door en hij vertelde welke bloesem bij welke bomen hoorde. Wat een feest! Ook kwam die week de hovenier langs om te praten over de plannen die we allebei en los van elkaar voor de tuin gemaakt hadden. Zo leuk, dat we in grote lijnen hetzelfde in gedachten hadden. Ik zie ook dat ik mijn postcode op een hoekje schreef. Die zat nog niet in het systeem van mijn hoofd. En nog steeds moet ik even nadenken voor ik het opschrijf.
De kerkklokken luidden elke woensdag om zeven uur. De grote klok van de protestantse dorpskerk en het kleine klokje van de katholieke kerk. Dat moest met de hand en ik hoorde dan altijd dat geprobeerd werd om in de maat mee te luiden met de grote klok. Ik maakte er een filmpje van. Een vriend uit Maassluis deed dat ook bij zijn kerk en later mixten we die drie klokken. Het was indrukwekkend mooi en ontroerend. Koningsdag werd niet gevierd en veel mensen in het dorp vonden dat jammer. We hadden wel een enorme vlag besteld die nog niet geleverd was, zodat we behalve het feest ook niet vlagden tijdens de verjaardag van de koning. Wie had kunnen denken dat we het dit jaar voor de tweede keer niet konden vieren? Gelukkig kunnen we nu wel vlaggen! Ook werd die week de laatste hand gelegd aan de montage van de keuken. Ik maakte 50 opkikkertjes voor de oudjes in het dorp van mijn jeugd. Het werd zeer gewaardeerd. En zo lees ik nog meer dingen die ik eigenlijk allang weer vergeten was. Goed, we gaan van vorig jaar terug naar nu... Volgende keer gaan we weer wandelen. Er was weer zoveel moois te zien onderweg. Dat wil ik jullie niet onthouden. Dus tot dan! Dagdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten