donderdag 30 juni 2022

De dorpsapp...

Lieve help wat gebeurt er veel in dit kleine dorp. Te veel om alles te laten zien hier. Ik heb daarom weer een selectie gemaakt. Allereerst deze schattige poppenwagen. De eigenaresse werd er te groot voor en had haar moeder gevraagd hem op de app te zetten, de wijsneus. Binnen 1 minuut was er een gegadigde voor. Veel apps met vragen over het komend dorpsfeest. Vragen als: heeft iemand een stokpaard en een sneeuwwitje jurk in maat 140 te leen voor de playbackshow? Daarover later meer. Er was een mooi concert in het kerkje. Daar reageren wat bezoekers van het concert op. Er liep een poes op de dijk en men was bang dat zij haar huis niet meer kon vinden. Gelukkig viel het mee. Ze woonde maar een paar huizen verderop. Iemand 'moppert' dat er nog een auto in de openbare oplader zit. Gelukkig werd die ook weer snel verwijderd door de eigenaar die zo plaats maakte voor een nieuwe auto. Er rijden relatief veel stekkerauto's hier in het dorp en nog niet iedereen heeft een eigen stopcontact.
Er werd gevraagd om een usb-aansluiting. Een dubbele. De overbuurman van de vrager bleek er een te hebben. Hopla, hij hoefde alleen de straat over te steken. Er werd een rolstoel te leen gevraagd voor iemand die een operatie aan de grote teen had ondergaan. Drie rolstoelen werden aangeboden. Ze kon kiezen. Inmiddels loopt deze mevrouw alweer fit door het dorp. Dan de vraag of er een imker is die bijen kwijt is? Er is een hele zwerm aan de zwier. Niemand meldt zich. Maar gelukkig is er een imker die nog een plekje over heeft waar ze mogen wonen. Eind goed, al goed. Er blijken veel imkers te zijn hier in het dorp. Er meldden zich wel een stuk of zeven stuks dat het hun bijen niet waren. Er is een stiltebijeenkomst in het kerkje. Gratis lezing enz. Er wordt huiswerkbegeleiding gevraagd voor de Oekraiense kinderen. Twee middagen na schooltijd. Het werd binnen 5 minuten geregeld. Hoera! Er werd een binnendeur met beslag aangeboden. Ook die vond een nieuw plekje en ook dit wipstoeltje verwisselde van eigenaar.
Er worden nieuwe bewoners toegevoegd aan de app en ook zie ik regelmatig mensen van de app afgaan omdat het ze te veel wordt (het zijn best veel berichten soms) of verhuizen. Een vitrine kast vindt een nieuwe eigenaar, en ook deze leuke driewieler met kiepbakje. Dat laatste is belangrijk want dit is een dorp van auto's met groot laadruim, karren en aanhangwagens. Er moet veel vervoerd worden (vooral groen en zand/stenen en dan is het motto: jong geleerd is oud gedaan.
Ook het wat grotere exemplaar is na twee keer knipperen met de ogen van eigenaar veranderd. Het gaat soms zo snel dat ik het niet kan volgen. Het gemopper over de West Betuwse krant is niet van de lucht. Niemand heeft er een gekregen. Later blijkt dat de bezorging door twee vriendjes gedaan wordt. Ze dachten van elkaar dat ze aan de beurt waren. Het kwam allemaal goed. Hoewel wel een dag later. Iemand vliegt met een drone over de tuinen aan de achterkant van het dorp. Het blijkt een jongen te zijn die zijn drone aan het uitproberen is. Hij moet het allemaal nog leren. Dikke excuses van zijn kant worden aanvaard. Ja, zo zijn ze hier. Grote vergevende harten. Al 20 jaar wordt er braderie voor de grote dorpskerk gehouden. Het schijnt een gezellige happening te zijn. Met spelletjes voor de kleintjes en een wedstrijd om de lekkerste taart van het dorp te bakken. Marokkaanse tuinstoelen worden gratis aangeboden en gaan naar het huis waar eerder de bijen een nieuw tehuis vonden. Er wordt een damesfiets gevraagd voor een student (en gevonden).
Het koor in het dorp verderop (waar ook dorpsgenoten meezingen) vraagt om nieuwe leden. De bezetting is na de coronaperiode niet meer helemaal up to date. Een van de jongensteams van de locale voetbalclub neemt deel aan een wandeltoernooi ter nagedachtenis aan een overleden lid. Het jongetje was nog maar tien jaar toen hij overleed. De opbrengst gaat naar KIKA en naar Make a wish. Ze verkopen ook cake voor dit doel. Je kunt je via de app opgeven. Ze komen de cake dan later thuis bezorgen. Er zijn superveel mensen die een cake willen en dat begrijp ik wel want ze komen bij een goede bakker vandaan, haha. Zoals ik al eerder vertelde hierboven, komen er naarmate de tijd verstrijkt meer berichtjes binnen voor spullen voor de playbackshow. Nu wordt er weer een haaienpak gevraagd. En gevonden! We krijgen deze week ook het boekje met het programma van de feestweek in de bus. Samen met een blauw witte vlaggenlijn. De kleuren van de dorpsvlag. Zo kunnen we allemaal ons huis versieren. Pippi Langkouspruiken worden gevraagd en gevonden. Een hobbelpaard wordt ook gevonden. Alsook een prinsessenjurk in maat 158.
Iemand biedt gratis uien aan. 1 kilo per zak. Ze zijn heerlijk. Maar niemand wil ze gratis hebben. Iedereen gooit een klein bedrag in de brievenbus van die mensen. Ik zei al eerder... de mensen zijn hier echt aardig. En ja, hoe kan ik dit bericht anders eindigen dan met een weggelopen hond. Echt (ik schud nu lachend mijn hoofd). Hoeveel honden kunnen er weglopen in een dorp? Nou, veel dus. Tot zover. Ik zet even de reacties onder de berichten uit. Geen speciale reden maar het is waar ik even behoefte aan heb. Ik zie wel wanneer ik ze weer aanzet. Voor nu een hartelijk groet van mij voor jullie. Dagdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten