dinsdag 21 juni 2022

De dorpsapp...

Elke dag zijn er weer nieuwe berichten te lezen op de dorpsapp. Ik zocht er een paar voor jullie uit. Deze o.a. Alle kerken in Nederland luiden tussen 17.15 en 17.30 uur de klokken voor de situatie in Oekraïne. Ook de dorpskerk in ons dorp. Iemand zocht een metaaldetector om de grondpin van haar droogmolen op te sporen. Tijdens de aanleg van het nieuwe terras was het gat waar de molen staat volledig verdwenen. Ik zal jullie de grappige reacties besparen, dit blog zou te lang worden. Uiteindelijk kwam er hulp en inmiddels is alweer menig was aan de molen gedroogd. Er liep een jongetje op straat. Hij wist dat hij Wouter heette maar verder niets. Hij was gezellig uit het dorp hier verderop komen fietsen op de driewieler. Moeder was erg ongerust aan het zoeken en gelukkig kon ze kleine man heel snel weer in de armen sluiten en heel hard knuffelen. Een oude man werd gezocht. Een beetje in de war in het hoofd was hij de verkeerde kant op gelopen. Gelukkig werd ook hij snel gevonden. Iemnand bood een hele stapel 30 x 30 cm tegels aan. Moesten wel snel opgehaald worden. Nou, dat was binnen een tweetal minuten gefixed want de buurman wilde ze hebben.
Iemand zag een konijntje lopen op straat en dacht te weten van wie het beestje was. Dus werd het over het hek terug in de tuin gezet. Goed bedoeld, maar helaas woonde het beestje daar niet. De jonge eigenaar bleek een paar huizen verderop te wonen. Het rammetje had al vast wel zijn pleziertje gehad en de mevrouw waar het konijn terecht kwam biedt nu gratis kleine konijntjes aan. Allebei haar konijnen bleken zwanger. Oh dear! Er werd een zwarte hoodie gevonden in de speeltuin. Nieuwe, grotere dorpsvlaggen kunnen besteld worden. 70 euro per stuk. Er wordt ook gepolst of er interesse is in een kleine vlag voor op de boot. Hoe dat afgelopen is weet ik niet want reacties waren via PB. Vaak komt van het een het ander. De vraag voor de vlaggen op de boot werd afgewisseld met het aanbieden van twee kleine zwemvestjes voor kindjes van 20 - 30 kilo. Drie minuten later waren ze verkocht.
De fanfare deed een bericht uitgaan dat de verkochte plantjes opgehaald konden worden. Al eerder kon je ze bestellen. Je kon kiezen uit een lange lijst met moois. Rechtstreeks van de kweker. Nog weer een heleboel berichtjes waar jullie niet veel lol aan beleven. Ik scroll verder... oh dit is leuk! We hebben er weer een nieuwe theetuin bij in het dorp. Daarover later meer want ik bracht er een bezoekje aan. Gezien de grote stroom fietsers en wandelaars bij mooi weer is een derde theetuin geen overbodige luxe. Meteen de eerste dag al waren alle stoeltjes bezet. De ontbijtjes van moederdag waren een succes. Veel lovende reacties van tevreden moeders. Er werd een adresje gevraagd waar je een aanhanger kunt brengen voor een onderhoudsbeurt. Ook daar kwamen veel antwoorden op. Mensen helpen elkaar graag hier in het durp. Er werden collectanten gevraagd voor het longfonds. Ook dat was geen probleem om die te vinden.
Oei en dan weer een verontrustend bericht. Ik schrik er steeds weer van. Dit keer ging het over een verdwenen meisje. 11 jaar. Ze kwam terug van het turnen en had haar pakje nog aan onder haar joggingpak. Omdat het meisje (statushouder) nog maar pas hier woont was aanvankelijk het idee dat ze verdwaald was. Een grote zoektoch leverde niks op. De brandweerkazerne werd geopend om e.e.a. te coordineren. Later kwam het bericht dat haar fiets bij een station was gevonden en het meisje zelf waarschijnlijk naar de grote stad Utrecht was gegaan. Nog weer later (het was inmiddels in de nacht) kreeg de lokale politie het bericht door van collega's daar dat ze was gevonden. Wat een opluchting. Het verhaal er achter zullen we waarschijnlijk nooit horen. Hoeft ook niet. Update: ik hoorde gisteren dat ze was meegenomen door iemand die al een paar keer in aanraking was gekomen voor dergelijke dingen. Wat leven we toch in een rare zorgelijke tijd, vinden jullie niet?
En ja hoor! Weer een ontsnapt konijn. Jullie kunnen raden hoe de reacties hierop waren. Ik laat ze voor wat ze zijn. Dan een bericht van een gezellige kater die bij iemands poezen op visite komt. Ook daar hilarische reacties op. Hij heeft een zeer pootje en is behoorlijk vermagerd. Ze vraagt zich af of hij van iemand is, anders belt ze de dierenambulance. De kat bleek van iemand te zijn en is zo mager omdat hij een speciaal dieet volgt wegens nierproblemen. Eind goed, al goed. En dan eindig ik dit blog maar in stijl met nog een konijnenbericht. Dit keer in de vorm van een knuffel. Hij lag midden op straat en zit inmiddels op een paaltje in diezelfde straat. Opgeluchte vader meldde dat hij hem al aan het zoeken was. Iedereen kon weer rustig slapen. En met die woorden eindig in dit blog. Want ik schreef het aan het eind van de avond. Ik ga nu ook rustig slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten