maandag 13 juni 2022

Bladeren door de foto's in mijn telefoon...

Hallo allemaal. Daar ben ik weer. Het is al weer even geleden dat ik hier een verhaaltje schreef zie ik. De tijd vliegt voorbij. En ik wilde nog wel inhalen met schrijven. Oei! Maar hier ben ik dan. Ik blader wat door het fotoalbum op mijn telefoon om te zien of er nog wat leuks is om aan jullie te laten zien. We gaan eens zien.
O ja, de laatste potjes jam werden gemaakt. Ik pluk de vruchten zo rijp mogelijk in en doe ze na het plukken meteen in de vriezer. In de koude maanden maak ik dan steeds een paar potjes jam. Dit waren de laatsten. De vriezer was helemaal leeg en werd grondig schoongemaakt op een mooie lentedag en klaargezet om weer te vullen. De kleedjes op de potjes kun je bewaren en later gebruiken als onderzetter onder je kopje koffie. Ook deze potjes zijn inmiddels alweer op. Misschien leuk om te vertellen: laatst kocht iemand vier potjes tegelijk omdat ze een set van dezelfde onderzetters wilde hebben.
Ik heb het hier al eerder verteld. Ranonkels zijn mijn favoriete voorjaarsbloemen. Tijdens het eten (de vaas met bloemen staat op dezelfde tafel) viel het me op uit hoeveel blaadjes de bloem wel niet bestaat. Het zijn gewoon kleine wondertjes. Ook deze bloemen zijn inmiddels uitgebloeid. Gelukkig maakte ik een foto om met jullie te delen en te bewaren voor altijd.
En als we het dan over favoriete bloemen hebben is het maar een kleine stap naar mijn favoriete koeien. De lakenvelders wonen namelijk vlakbij de tuinder waar ik mijn ranonkels koop. Het is zo fijn om op een dag langs het grasveld te rijden en ze weer te zien staan in de weide. Hier nog veel dikke buiken. Inmiddels ook al weer de eerste kalfjes. Ik moet altijd even stilstaan om ze te bewonderen ook al is het nog ze druk en de agenda overvol..
Hier een stukje uit de krant van alweer even geleden. Mijn nieuwe bijna buurmeisje. Ze komt uit Oekraine en speelt op de piano in de kerk hiernaast. Als je goed kijkt zie je op de achtergrond aan de muur dezelfde schilderijen als te zien waren bij mijn vorig blogje. Vanmiddag hoorde ik haar weer spelen, ze is zeer getalenteerd maar kan ook heel lang springen op de trampoline. Mooi is dat op die leeftijd nog allebei kan. Het is een lieve meid en we maken regelmatig een 'praatje.' Het valt me steeds op hoe snel kinderen een nieuwe taal oppakken.
En dan als laatste een foto van een van de koningslinden die daar begon uit te lopen en nu vol in het blad staat. Het was een risico om bomen van 20 jaar oud te kopen en te planten maar het pakte gelukkig goed uit. Nog een paar jaar wachten en dan kunnen we er onder zitten in de schaduw. Tot zover voor nu. Ik ga iets heel leuks doen. Maar daarover later meer. Tot de volgende keer! Dagdag!

2 opmerkingen:

  1. Wat weer een gezellig blogje. De jam doe ik precies zo. Nu invriezen en steeds een paar potjes tegelijk.
    Mooi ranonkels ik heb ze niet zo vaak zal er eens opletten heb ze ook nog niet gezien op de markt . Knap lief buurmeisje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met plezier je blogje weer gelezen. Foto's terugkijken, altijd leuk door de herinneringen die erbij horen. Wij hebben nu heel veel aardbeien uit de "volkstuin". Die gaan ook naar onze (klein)kinderen die er wel "pap" van lusten. De rest verdwijnt in de vriezer om inderdaad net als jij jam van te maken. Lang genieten van het zomerfruit. Leuk als andere mensen er ook blij van worden. Wat leuk zo'n buurmeisje, fijn dat zij in de kerk kan piano spelen. Knap zoals ze zich snel verstaanbaar kunnen maken. Ik doe denk ik iets niet goed als ik ranonkels heb, altijd knakken de stelen als ze op de vaas staan. Blijf ze wel mooi vinden, mooie kleuren en vorm. Heb wel altijd bloemen in huis.
    Nog even wachten op de bloemen van de volkstuin, tot in het najaar vazen vol geur, kleur en vrolijkheid.
    Groet Merel

    BeantwoordenVerwijderen