vrijdag 12 januari 2018

Spreuken...

Nu al verschillende jaren, ik denk zo'n vijf of zes, is er in het laatste nummer van het jaar een 365 dagen kalender toegevoegd aan het tijdschrift Flow. De eerste heb ik trouw gevolgd. Het was zo leuk om steeds iets nieuws te lezen. De tweede kalender werd niet elke dag omgeslagen maar toch regelmatig geraadpleegd. Daarna raakte het wat in het slop. De volgende vier jaargangen liet ik ongebruikt liggen. Dat kon natuurlijk niet en zo besloot ik om ze toch uit te scheuren en op volgorde te leggen. Best een leuk werkje voor een regenachtige middag tijdens een lange revalidatie. 
Nu liggen hier vier stapeltjes op mijn werktafel. Ik moet er echt snel een ring of draadje doorheen doen want anders gebeurt het gegarandeerd een keer dat het hele boeltje er af valt. Ik weet nu al niet meer van welk jaar ze zijn ( op die ene na) 


Ik pakte willekeurig wat kaartjes van het linkerstapeltje en keek wat de eerste twaalf dagen van het jaar voor spreuken en inzichten gaven. Zo zag ik op 5 januari een passage uit het boek Dokter Zjivago van Boris Pasternaak. Een geweldig boek. In 1965 is dit boek verfilmd en werd de rol van de dokter gespeeld door de Egyptische acteur Omar Sharif. En die heb ik meerdere malen ontmoet in zijn (en ons) favorite Italiaanse restaurant in Cairo toen wij daar woonden. Hij was een echte heer. Toen al best oud maar oh wat een knappe man was het nog en zó vriendelijk. Ik heb goede herinneringen aan hem. Op de kalender: Ze hadden in het huis nog een kinderslee gevonden, waarmee Katoenka in haar pelsjasje, schaterend van de lach en met een rood gezicht van opwinding steeds maar weer over de ongezegde paadjes in de tuin van een ijsberg afgleed. Mooi hè, je ziet het voor je.


Van hetzelfde stapeltje (7 januari): We didn't realize we were making memories, we just knew we were having fun. Herkenbaar? Geschreven door A.A. Milne. Britse schrijver van o.a. de verhalen van Winnie the Pooh. Ik las hem al eerder op verschillende plaatsen maar leuk hem hier ook tegen te komen in de kalender. Ik ben dol op Winnie.
-
Gisteren besloot ik op twitter om het account van Bernice King te volgen. Zij is de jongste dochter van de legendarische Martin Luther King. Dit jaar is het volgens mij 55 jaar geleden dat hij zijn; I have a dream rede uitsprak. Van hem vond ik ook een quote in de kalender en wel op 11 januari. Hij luidt als volgt: You don't have to see the whole staircase, just take the first step. Erg handig voor iemand die alle vaardigheden weer aan het aanleren is ;-)


8januari vond ik ook mooi. In de categorie Live mindfully van creative director Irene Smit de volgende woorden: Wanneer ik iets buiten mijn comfortzone doe, levert me dat een frisse kijk op dingen op. Het gevoel dat alle zorgen lichter worden, nieuwe inspiratie, creativiteit en meer.
-
Is dat geen mooi plan voor het komend weekend? Om iets te doen buiten onze comfertzone en dan te zien wat het oplevert? Misschien hebben we dan zoveel plezier dat we ons niet eens realiseren dat we nieuwe herinneringen aan het maken zijn. Gewoon een eerste stap in het onbekende zetten en zien waar het ons naartoe leidt? Misschien ontmoeten we onderweg wel een 'dokter Zjivago" :-)))

1 opmerking: