maandag 8 januari 2018

Bakken in Januari...

Hebben jullie een fijn weekend gehad? Ik hoop van wel. Hier was het rustig. Zaterdagmiddag kregen we bezoek van Kees uit Egypte. Ik vertelde eerder over hem en zijn olijfolie. Dat project is grotendeels van de baan en nu is de focus gericht op het importeren van dadels. Het was even schakelen maar hij is er weer net zo enthousiast over als over de olie bij zijn vorig bezoek. Gisteren was een rustige dag met veel tijd om te lezen.


Het is nog steeds lastig manoeuvreren met mijn geopereerde knieën en de ontstoken pezen maar heel langzaam komt daar verandering in. Heel langzaam wordt de pijn minder. Hier en daar lukt het om de dingen van vroeger weer op te pakken. Het bakken van iets lekkers voor het weekend bijvoorbeeld. Ik bakte met het meel van de Aeolusmolen. Ik hoefde er alleen een ei en wat roomboter aan toe te voegen om een lekkere boterkoek te krijgen. Het is erg leuk om eens een bezoekje aan de winkel naast de molen te brengen. Het adres is Kortedijk 16 in Vlaardingen.


Het meel moest nodig op want houdbaar tot december 2017 (!) Onzin natuurlijk maar toch was het tijd om te bakken. Ik deed het deeg in de vorm en omdat de man dat heel lekker vindt deed ik op de bovenkant wat gember. Het pakte goed uit al zeg ik het zelf.


Bakken jullie nog wel eens? En wat bak je dan? Ik ben benieuwd.  Fijne dag vandaag :-)

4 opmerkingen:

 1. Mmmmmm...lekker maar dan wel de gember eruit laten...hihihihi...lust ik niet...beterschap met je knieën ...liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt een persoonlijke toevoeging voor de man hoor Ria. Zonder is hij ook heel lekker :-)

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awesome blog, i always enjoy & read the post you are sharing!
  Thank for your very good article...!
  หนังไทย

  BeantwoordenVerwijderen