zaterdag 13 januari 2018

De kringloopwinkel in Januari...

Volgens mij heb ik hier al eens eerder verteld over mijn kleine verzameling Winterboeken. De meesten zijn nog van mijn moeder, ik kocht er later een en ook kreeg ik er een van mijn vriendin. Altijd als ik in een kringloop ben, kijk ik bij de boekenhoek of ik misschien toch niet..... maar nee. Tot nu toe had ik op dat gebied geen geluk. 


Het heeft even geduurd maar ook hier in Westland rijzen de kringloopwinkels de pan uit. Door mijn mankement heb ik ze nog niet allemaal bezocht maar dat komt wel. Nu ik heel langzaamaan weer een beetje op orde kom is dat een kwestie van tijd ;-)


Lopen (met de rollator) gaat nu goed. Nog elke dag ben ik daar dankbaar voor. Echt mensen, je kunt het je niet voorstellen hoe fijn het is om te kunnen lopen. Drie en een halve maand geleden heb ik het opnieuw geleerd. Stapje voor stapje en kijk nu toch. Het is echt echt een cadeautje.


Ik kan ook beperkt weer autorijden. Niet langer dan een half uur. Dan word ik moe. Of liever gezegd, dan wordt mijn been moe. Hier in de buurt gaat het dus prima. Het geeft veel vrijheid om het dorp weer uit te kunnen zonder dat ik daar hulp bij nodig heb.


Deze week stapte ik in de auto om naar de kringloopwinkel hier verderop te gaan kijken. Het is er overzichtelijk en netjes. Ruim ook. De boekenhoek is rijk gesorteerd en natuurlijk keek ik of ik er Winterboeken zou staan.


Winterboeken vond ik er niet, maar wel een hele stapel Jeugdboeken. Ik kende deze jeugdboeken niet, maar op het eerste gezicht leken ze veel op de Winterboeken. Ook verhaaltjes, puzzels, raadseltjes en zo.


Er stond een rijtje en ik besloot ze allemaal te kopen. Normaal geef ik rond de twee euro voor een boek maar hier stond geen prijs aangegeven. Bij de kassa bleek dat ik drie boeken voor 1 euro moest betalen. Nou, dat was een leuke meevaller. Ik kwam 1 boekje te kort en zocht nog even verder.


Over dat laatste boek later meer. Met 9 boeken rijker en 3 euro armer verliet ik de winkel. Helemaal blij. Tot op heden heb ik nog geen tijd gevonden om ze echt in te kijken en er wat meer over te vertellen maar ik wilde ze toch alvast met jullie delen. De winterboeken werden uitgegeven door het tijdschrift Margriet.

Zo te zien hadden deze boeken te maken met de NMS bank. De Nederlandse Middenstands Spaarbank. In de jaren tachtig van de vorige eeuw is deze bank opgegaan in de ING bank. Ik zie wel de namen van de Winterboekmakers terug in deze boeken. Waren zij misschien de opvolgers? Waren er meer van dit soort boekenreeksen als deze? Weet een van jullie dat misschien?

3 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk!.?fijne zondag liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat fijn dat je weer mobieler bent en auto kunt rijden! En wat een leuke vondsten in de kringloop, en een mooi prijsje ook ;) Ik ken de boeken niet, maar ze zien er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I think this is one of the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article.
  But should remark on some general things, the web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job…
  ดูหนัง

  BeantwoordenVerwijderen