vrijdag 10 februari 2017

Slingers in allerlei soorten en maten


Vandaag laat ik jullie de eerste foto's zien van mijn allereerste blog (astoryoftwosisters). Op 7 juli 2007 stuurde ik mijn eerste verhaaltje de wereld in. Ik maakte een paar foto's van de plank die in de keuken hing. Iedereen was altijd een beetje bang van die plank, want er stond zoveel op dat hij ietwat voorover hing en alles eraf dreigde te vallen (wat overigens nooit gebeurt is). De plank hangt allang niet meer in de keuken. Het serviesgoed staat nu in de kast en dat is wel wat praktischer dan zo open en bloot op de plank. Ik maakte destijds foto's met een kleine camera en het was altijd een gedoe om een redelijke foto te maken. Zoom enz was niet aan mij besteed. Buitenfoto's waren altijd helder maar binnen? Nee, dat lukte maar zelden. De keukenmuur is ook al niet meer wit bedenk ik me nu. Er zit nu een gezellig behangetje tegen die wand.


Ik heb zitten denken waar de vlaggenlijn naartoe gegaan is. Ik denk naar een van de kinderen. Ik zal er nog eens naar vragen :-) Wat ik me nog goed kan herinneren is het plezier dat ik had bij het maken van deze slinger van stof. Hij is nog uit de tijd dat ik quilts maakte en dit zijn restjes van eerder gemaakte quilts en kinderkleertjes. Bij ieder stofje kan in nog terughalen wat ik er eerder van maakte.


Deze slinger is inmiddels weg, de plank hangt ergens anders, de muur is voorzien van behang, de camera van destijds vervangen maar het plezier in het maken van vlaggenlijnen is nooit verdwenen. Ik maak niet meer de meterslange van restjes genaaide exemplaren als hierboven, maar ik hou het wat simpeler tegenwoordig.


De vlaggetjes zijn kleiner en anders van vorm. De restjes zijn gebleven. Ik heb het gewoon niet in me om dingen weg te gooien. Er valt altijd nog wel iets van te maken toch? Ik naai niet zoveel maar alle restjes gaan in een doos. Ik krijg ook wel eens wat van anderen, soms zie ik wat bij de kringloop en als het dan genoeg is, ga ik aan de slag.


Dan blaas ik het stof van de machine, zet ik gezellige muziek aan (of een luister CD van de bibliotheek), pak ik een kop verse koffie en ga ik aan de slag. Alleen bij het opschrijven van dit alles krijg ik er al weer zin in. Vergeet niet de woorden van Harry Mulisch: het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen. En/of maken in mijn geval. Fijn weekend allemaal! Dagdag!

2 opmerkingen:

  1. Leuk die laatste slingers...Misschien moet ik toch ook weer eens een vlaggenlijn maken met alle restjes... het staat zo vrolijk en gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een vrolijke slingers. Hier in huis zijn restjes genoeg, zal ik ook maar eens een slinger maken?

    BeantwoordenVerwijderen