dinsdag 21 februari 2017

Opnieuw verdriet...

De soep van mama. Ik schreef er hier over een paar dagen geleden. Volgens mijn vader heeft mama er nooit onder geleden dat ik haar soep niet lekker vond. Zondag waren we bij elkaar. Haar kinderen, haar schoonkinderen en haar geliefde man. Het verbaasde ons hoe snel dit jaar gegaan was. We herkenden veel bij elkaar en toch verwerkten we allemaal ons verdriet op onze eigen manier. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar als je afscheid hebt genomen van iemand (door welke reden dan ook) heb je altijd één of maar heel weinig beelden die bij je naar boven komen als je aan die persoon denkt. Die kunnen voor iedereen verschillend zijn. Toen we zo bij elkaar zaten met ons zevenen heb ik daar specifiek naar gevraagd. Ieder van ons deelde zijn herinnering aan mams en omdat ze zo verschillend waren werd het een mooie mengeling van wie ze was :-)
En nu, twee dagen en een jaar nadat ze overleed ging vanmorgen de telefoon. Mams was de oudste van een gezin van drie kinderen. Twee jaar geleden overleed haar jongste broertje. Vorig jaar zijzelf en vanmorgen is haar laatste broer (de middelste) overleden. Als laatste van het gezin wat ooit was. Vader, moeder, een dochter en twee zonen en nu is er niemand meer. Het was een stille man en een harde werker die goed voor zijn gezin zorgde. Een man van de polder. Ik zal hem missen. Wij allemaal zullen hem missen. Zijn het niet vaak de 'stille' mensen die we het meest missen als ze er niet meer zijn?


Ik wilde vandaag ook vertellen over de nieuwe sjaal die ik gebreid heb. 11 januari liet ik de roze sjaal (of eigenlijk is het een col) zien. Deze col is er een variatie op. In plaats van elke vijf steken, maakte ik het patroon nu elke drie steken. Dat geeft net een iets ander effect. Ook maakte ik hem iets minder dik omdat ik maar 250 gram garen had.

6 opmerkingen:

 1. Gecondoleerd. Het is vreemd als de laatste uit een gezin overlijdt. In het gezin van mijn moeder (10 kinderen) is dat sinds kort ook. En al hadden we weinig contact, het is toch wel vreemd. Ik hoop dat je de goede herinneringen blijft houden.
  Veel liefs, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte bij het overlijden van je oom. Moet raar zijn als er niemand meer overblijft. Bij ons zijn er nog een hoop tantes en nonkels over... En daar heb ik nog heel veel vriendschap en liefde van... een troost. Al handwerkend je gedachten de vrije loop laten is net zo fijn aan handwerken... het brengt rust in je hoofd. Fijn dat je nog een zus en broer hebt en een vader om herinneringen mee te delen.
  Je sjaals zijn prachtig! Dat zou ik nog vergeten te zeggen.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is heel raar. Vorig jaar overleed mijn laatste oom. Die erg op mijn vader leek. Daar had ik ook echt verdriet van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gecondoleérd met het verlies van je oom. De sjaals zijn prachtig, ook zeker door de herinneringen die erin verweven zijn. Ik heb mijn ouders nog, een aantal ooms en tantes zijn wel overleden,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gecondoleerd met dit verlies ..
  De sjaals vind ik prachtig! Ik hou
  er van een colsjaal. Misschien zelf
  maar een keer eentje haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gecondoleerd met dit verlies ..
  De sjaals vind ik prachtig! Ik hou
  er van een colsjaal. Misschien zelf
  maar een keer eentje haken.

  BeantwoordenVerwijderen