woensdag 15 februari 2017

Liefde

Gisteren was het Valentijnsdag. Dag van de liefde. Maar het lukte me niet om daar wat over te schrijven. Ik was zó moe na het schrijven van mijn andere bericht, dat ik de liefde een dagje opschortte. Hoewel, feitelijk was dat ook niet helemaal waar, want ik kreeg zoveel lieve reacties van jullie. Ik werd er gewoon emotioneel van. Wat was het fijn om te weten dat ik niet de enige ben. Ik weet dat in mijn hoofd natuurlijk wel, maar het weten is anders dan het voelen. Ik kreeg ook wat fijne en bruikbare tips van sommigen van jullie. Daar ga ik zeker gebruik van maken als het weer zover is. Dank jullie allemaal. En nee, ik zal niet stoppen met bloggen, maar hier gewoon zeggen als er iets is wat me dwars zit. Beloofd! :-) 


De liefde. Ik ben dol op de liefde. Ik al haar verschijningsvormen. Regelmatig overvalt me een vorm van verliefd zijn. Ik hou graag van. En dat kan van alles zijn. Zo kan ik heel erg ontzettend houden van mijn gezin. Van mijn vader. Mijn dappere vader die al weer bijna een jaar alleen is na 60 jaar liefde. Van mijn broertje, mijn zusje en hun gezinnen. Ik hou ook makkelijk van dieren. Vooral van dieren met een vachtje. Honden, katten, koeien, geiten, konijnen, hamsters het maakt mij niet uit. Ik vind ze geweldig. Dieren met veren daarentegen vind ik minder. Ik vind het fladderen niet prettig. Reptielachtigen vind ik ook minder, je hebt er weinig interactie mee.


Ik kan ook verliefd worden op dingen. Kringloopvondsten. Of een mooi nieuw plekje in de natuur om wat te mijmeren en na te denken. Een nieuw boek kopen en dat dan nog niet inkijken maar eerst neerleggen (misschien is dat meer een geluksgevoel wat heel erg lijkt op liefde, bedenk ik me nu) Of deze leuke, meer dan honderd jaar oude kaarten, waar ik op een niet nader te bepalen tijdstip zeker op terug zal komen. Zijn ze niet enig? De foto's doen ze geen recht. In het echt fluoriseren ze meer. Kijk naar de mooie kleding, de houding, de compositie. Ik werd er meteen verliefd op... en ben nu aan het denken om er een projectje van te maken. Eerst maar goed nadenken en dan doen. Ik hoop dat jullie een mooie Valentijnsdag gehad hebben. Met niet alleen gisteren maar ook de rest van het jaar met veel liefde om te krijgen maar zeker ook om te geven.

1 opmerking:

 1. Fijn dat je niet bij de pakken gaat neerzitten.
  Dit is weer een mooi en liefdevol bericht Tineke!
  Ja leuk hè die oude kaarten, ben er ook gek op.
  En ja het was gisteren een leuke Valentijnsdag.
  Veel liefs en zonneschijn,
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen