zaterdag 11 februari 2017

Sneeuw...

Ik hoorde het vanmorgen meteen na het wakker worden. Het geluid van de langsrijdende auto's was anders. Meer gedempt. Ik hoorde fietsers langsrijden en ook hun stemmen klonken zachter dan anders. Zou het? Zou het dan eindelijk ook hier in het dorp niet-ver-van-de-zee gesneeuwd hebben? Ja, het had gesneeuwd. Wat een feest vind ik dat altijd. De wereld verstopt onder een dekentje van mooie witte zachte pluisjes. Nog geen hele dikke laag maar dit is al heel fijn. Ik nam de foto door het raampje in de voordeur. Ik werd bij het kopen van dit huis meteen verliefd op de voordeur. Dat er een schattig klein raampje in zat, was een grote plus. Terwijl ik niet groot ben (1.65 m) moet ik er toch een beetje voor door de knieën om er doorheen te kijken. Kun je nagaan hoe klein van stuk de mensen in 1871 waren. In de tijd dat dit huis gebouwd werd.

6 opmerkingen:

 1. Bij ons ook een poederlaagje... afgewisseld met smeltende sneeuw waar je goed nat van wordt. Echt blijven liggen is er dus niet bij. Eigenlijk keek ik intussen al flink uit naar de lente. Maar er is hoop... volgende week wordt het veel zachter en warmer. Toch hier thuis meer mijn ding... De week daarna rijden we naar de sneeuw. Kwestie van niet goed te weten wat ik nu eigenlijk het liefste wil. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik hou er ook van. Het ziet er prachtig uit en inderdaad die stilte...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede zondagmorgen. Ik las zonet op janvissersweer.nl over 'de stilte van sneeuw'. Ik moest meteen aan dit blogje van jou denken. Jan Visser legde uit waarom geluiden gedempt worden door sneeuw. Ik citeer:
  "“Een stad in diepe sneeuw, je bent op een plek waar het vol lawaai hoort te zijn en het is er opeens doodstil” schreef Godfried Bomans eens. Verse sneeuw fungeert als een geluiddemper. De ruimte tussen de sneeuwvlokken vult zich met lucht. Harde, scherpe geluiden worden geabsorbeerd en niet meer weerkaatst. Dat verklaart de zalige stilte. Zodra de sneeuw gaat smelten neemt de (stads)herrie weer toe."
  Grappig hè.
  Ik wens je een mooie zondag. Hier is het helemaal wit, maar het smelt helaas al weg.
  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier een dikke laag sneeuw. Ik lig nog even in bed en geniet van die speciale stilte. Maar ook van het geluid van vrolijke kinderen die heerlijk in de sneeuw spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was waar ik woon gisterenavond/nacht sprookjesachtig mooi, ben zelfs gaan wandelen door de sneeuw ! Echt prachtig ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De sneeuw is inderdaad een deken die alle geluiden dempt, maar het brengt ook vrolijkheid, gelach, gebuitel - kinderen die sleetje rijden, sneeuwpoppen maken, ouders die zich uitsloven voor hun kinderen. Echt een sprookje is het altijd.
  Je hebt de sneeuw bij jou mooi weergegeven, mooie entree en wat bijzonder die kleine 'formaten', hé?! Geniet ervan - ook zonder sneeuw!

  BeantwoordenVerwijderen