donderdag 11 mei 2017

08-05-2017

Een licht gevoel van opwinding maakt zich van mij meester. Want ik ben bijna klaar met het inhalen en schrijven van de blogs. Zou het dan toch gaan lukken? Het is op het moment van schrijven donderdag en ik schrijf over afgelopen maandag. Ik kruis mijn vingers dat ik morgen alles ingehaald heb. Wat zou dàt fijn zijn. Sinds gisteren heb ik geen briefje met aantekeningen gemaakt. Ik moet nu uit het hoofd reproduceren wat ik maandag deed. Poeh, dat vind ik nog best lastig. 


Ik stond in ieder geval vroeg op, verschoonde de bedden, stofte en stofzuigde boven. Ik gaf de planten water, ruimde alle speelgoed in de speelkamer op, zette ramen open en deed deuren dicht. Daarna stofzuigde ik de trap. Wij hebben nog zo'n ouderwetse traploper met koperen roeden. Die moeten trouwens nodig weer gepoetst worden, maar dat terzijde. Daarna dronk ik koffie en vertrok ik met een auto vol spullen naar mijn breikransje.


Wat fijn om de dames weer te zien, lekker een paar uur achter elkaar te breien en bij te kletsen. Het was er niet meer van gekomen de laatste tijd. Van mijn kant was er genoeg te vertellen maar gelukkig viel er ook veel te luisteren en te lachen. Het was maar voor twee uurtjes maar ik knapte er enorm van op. Ik ben heel graag alleen, maar zo af en toe is het ook leuk om onder de mensen te komen. Op de foto's zien jullie 'oude werkstukken' die inmiddels allang verkocht zijn of weggeven zijn. Ik geef vaak cadeaus die ik zelf maak. De meeste van de mensen om mij heen 'rekenen' er soms zelfs een beetje op :-) En zelf krijg ik ook graag iets zelfgemaakts. Het idee dat iemand tijd aan je besteedt en moeite voor je doet is en blijft toch zo bijzonder.


Na de blauwe sjaal die ik eergisteren liet zien, ben ik nu weer aan een oudroze sjaal begonnen. In een steek die ik heel weinig gebruik. Wel in combinatie met andere steken maar nooit alleen. Ik brei een brede sjaal en doe dat alleen in rechte steken. En dat is me toch saaaaaaai. Maar wel prima geschikt om mee te nemen naar de breiclub. Na de club haalde ik een lekker broodje bij de Turkse bakker en ook dat was heel lang geleden en bracht ik een kofferbak spullen weg naar de kringloop. Weer vier volle vuilniszakken met overbodige spullen. Wat ruimde dat lekker op :-)

1 opmerking: