dinsdag 5 juli 2022

Ga je mee?...

Zullen we een wandeling maken? Het is lekker weer en er is weer een en ander met jullie te delen. Zoals gewoonlijk is het niet wereldschokkend of bijzonder maar dat weten jullie zo langzamerhand wel toch? ;-)
We lopen ons grintpad af, slaan linksaf de korte maar steile stoep op en gaan weer linksaf. Na een paar honderd meter zien we daar de perenboom die ik al eens liet zien toen hij in bloei stond. We zijn nu een tweetal (?) maanden verder en kijk toch eens.... een boom vol kleine peertjes. Zijn ze niet schattig? Vanaf nu groeien ze elke week een stukje groter. Vooralsnog zijn het baby's. We lopen verder en wat zien we daar? Een gezellige klaproos. Waarschijnlijk is het zaad naar de overkant van de straat gewaaid want ze stonden volop in de tuin van de overburen kan ik me herinneren. En hij mag gewoon gezellig blijven bloeien. Ik hou d'r van.
We lopen verder en gaan daarna even op een van de bankjes zitten want we zijn inmiddels al een paar kilometer onderweg.. Hoe het met mijn groenten/kruidentuin gaat vragen jullie? Nou, eigenlijk best goed. Kijk, de basilicum doet het al leuk. Als ik genoeg heb, ga ik er pesto van maken. Ergens in een tijdschrift (landleven) vond ik een lekker recept wat ik er voor wil gaan gebruiken.
En kijk de aarbeien van mijn vader eens! Die gaan ook goed zeg! Ze groeien als kool en hebben al aardig wat kleine aardbeien aan de planten staan. Nog een paar weken... ik kan niet wachten. Zo, we zijn bijgepraat over de groentetuin. Zullen we verder lopen? We maken een rondje vandaag en lopen langs de achterkant van het dorp weer terug naar huis.
Bijna bijna zijn we weer zover dat we de stoep aflopen, het grintpad op en naar binnen gaan. Maar niet voordat we even gekeken hebben naar de overkant. Ik sta achter het bankje waar ik zo graag op zit. Het is kwart over acht in de avond en tijd om naar binnen te gaan. Het wordt wat frisjes. Dag lieve mensen. Fijn dat jullie hier weer waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten