woensdag 13 juli 2022

De dorpsapp...

Zullen we weer wat berichtjes van de dorpsapp bekijken? Ik heb weer een en ander voor jullie verzameld. Er zijn hier veel kinderen en dus ook veel kinderfietsjes. Iedereen weet dat die hartstikke duur zijn en maar een beperkte tijd meegaan. Daarom worden er nogal eens fietsjes aangeboden. Hier een loopfiets voor een kleine liefhebber. Die is naar een van onze buren gegaan. Ik zie klein meisje er regelmatig op rondloopfietsen. Dat kan hier nog gewoon op straat.
Van dezelfde eigenaar is dit roze stepje. En ook dat vond een nieuwe eigenaar. Eh, eigenaresse moet ik zeggen. Ik scroll verder door de app en zie dat een kids bootcamp wordt aangekondigd. Het vindt plaats op een terrein van defensie en ook daar is veel animo voor. Holland baroque komt weer optreden in het kerkje naast ons. Dit keer niet met de aardige Poolse muzikanten van de vorige keer, maar met een Viola da gamba speler. Mikko Perkola. Ik had geen budget om er naartoe te gaan maar ik bofte want tijdens het inspelen stond de kerkdeur open en kon ik even om het hoekje luisteren. Het klonk prachtig.
Hier en daar hangt al een mooie dorpsvlag uit. Zo langzaamaan maakt het dorp zich klaar voor het dorpsfeest. We wonen nu twee en een half jaar hier en gaan het voor het eerst meemaken. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Deze vlag wappert alvast. Een kleiner exemplaar zie ik hier en daar op een boot aan een steiger verschijnen. Het ziet er zo vrolijk uit. Maar voordat het dorpsfeest gevierd gaat worden is daar eerst nog de bradere van de kerk. Nee, niet die van de buren. Het kleine dorp heeft twee kerken. Bij de grote kerk vindt de braderie plaats. Ook daar hoorden we al veel over. De wafels moeten jullie echt eten hoor. Het werd ons vaak gezegd! Die zijn zó lekker!
Nog een driewieler werd aangeboden. Een mooie blauwe nog wel. Hij mocht gratis opgehaald worden en natuurlijk werd dat gedaan.
Als ook deze mooie duwkar. Ook die vond een nieuwe eigenaresse. Wat leuk dat dat op deze manier kan. Zo wordt een en ander hergebruikt tot het echt niet meer kan en daarna ingeleverd bij de gemeentelijke afvaldienst. recycling to the max. En nu zijn jullie natuurlijk benieuwd of er geen weggelopen honden, konijnen, katten of wat dan ook zijn. Die waren er zeker wel maar dit keer heb ik ze even niet vermeld. Soms is het gewoon even genoeg. Toch? haha.
Tot zover voor dit keer! Fijne dag allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten