vrijdag 15 juli 2022

Dagboek van...

Een van de artikelen die ik het meest verkoop in mijn winkel zijn boekjes op A5 formaat. Ze worden gebruikt voor van alles en nog wat. Sommigen schrijven er in als dagboek. Omdat ze hier in de streek (of ergens anders)op vakantie zijn. Ze schrijven hun avonturen er in. Waar ze geweest zijn. Wat ze gegeten hebben en meer van dat soort dingen.
Ik ken ook iemand die ziek is en elke dag van alles moet meten. Bloeddruk, suikergehalte, temperatuur enz. Hij schrijft het op in een boekje zoals ik dat hier laat zien. Het voelt dan minder erg voor hem. Ook schrijft hij er in op wie er op bezoek geweest zijn, wat ze meebrachten en waar ze over spraken. Ik vind dat ontroerend mooi.
Weer iemand anders gebruikt het om in op te schrijven welke boeken ze gelezen heeft en wat ze er van vond. Ze leest veel denk ik, want ze kwam vrijdag een nieuw boekje halen. We hadden een mooi gesprek over boeken, lezen, bibliotheken enz.
Ook leuk vond ik het dat een hoogzwangere jonge vrouw een boekje kocht. Als straks de baby geboren is en er bezoek komt vraagt zij iedereen om een mooie wens voor het kleintje op te schrijven. Update: er werd me zojuist (een paar minuten geleden) verteld dat de baby geboren is. Moeder en kind maken het goed.
Sommige mensen vinden de boekjes mooi en zouden er een willen kopen maar ja, wat moeten ze er mee. Dan probeer ik samen met hen een leuke bestemming te vinden. Zo was er een dame wier (mooi ouderwets woord) vriendin tachtig werd. Alle nog levende vriendinnen schreven een mooie anekdote en van de niet meer levende vriendinnen werd een mooie foto ingeplakt.
Vriendinnenboekje, ziekenhuisboekje, gewoon dagboekje, kraamvisiteboekje, tuinboekje, receptenboekje enz enz. Je kunt ze overal voor gebruiken. Ik laat hier een voorbeeld van een boekje zien. Zomaar een paar bladzijden om een idee te krijgen. Elk van de boekjes is anders want ik kan geen twee keer hetzelfde maken. Ja, ze zijn echt best sellers deze dingen. Je kunt er zoveel kanten mee op... Nou, genoeg gekletst. Ik ga maar eens snel aan de slag om nieuwe te maken want ik heb er nog maar drie en het belooft mooi weer te worden. En mooi weer = meer klanten. Fijne dag allemaal en geniet van het leven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten