donderdag 8 september 2022

Zomer 2022...

Al bladerend door mijn fotomapje vond ik deze foto's. Zij staan voor mij voor de zomer van 2022. De eerste zomer sinds we hier wonen waarin we ons met volle overgave konden uitleven in huis en tuin. De twee zomers daarvoor waren beperkt door lockdowns en afstand houden. Maar dit was de eerste zomer hier waarin we vrij konden genieten van alles.
En dat hebben we ten volle gedaan. We aten een ijsje als we daar zin in hadden. De man houdt heel erg van ijs en bestelde regelmatig een supergrote knoeperd (zo noemt de ijsboer ze) Twee bollen vanille ijs- slagroom en afgetopt met veel aardbeien.
We genoten enorm van de tuin. Eerst bloeiden de witte rozen op de achtergrond. Daarna de roze op de voorgrond. Het was een feestje! Met de schuur van de buren op de achtergrond waanden we ons in Frankrijk.
We investeerden vorig jaar in screens voor de bovenverdieping. Hier zie je de ramen van mijn werkkamer. Beneden waren er al luiken voor de ramen. Ze hebben zo'n beetje de hele zomer dichtgezeten. Vandaag deden we ze pas weer open. De bloemenborder was hier bijna op zijn mooist. Het was nog voor de periode van grote droogte.
Hier zie je de bloemen wat beter. De bijen van de buurman vlogen af en aan. Ook zagen we veel vlinders deze zomer. Heel veel meer vlinders dan andere jaren.
En dan de laatste foto. Dat was een memorabel moment. De frambozenpluk is begonnen. Dat dachten we toen. Helaas is meer dan de helft van de planten dood gegaan. Tot vandaag hebben we nog geen bakje vol kunnen oogsten. Met de bramen en bessen is het al niet anders helaas. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen. Ja, het was een mooie maar vooral warme zomer. Gisteravond een flinke onweersbui en vannacht was er weer regen. De boel is lekker opgefrist. Misschien dat we een mooie lange nazomer krijgen. Dat zou mooi zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten