dinsdag 24 januari 2017

Westland...

 Laat ik beginnen met te vertellen waar u het Westland precies kunt vinden. Als je de landkaart erbij pakt is het onder Den Haag, boven Rotterdam en links is de zee. Dit gebied is vooral bekend om de glastuinbouw. U maakt een grote kans dat er vanavond iets op het bord ligt dat hier gegroeid is. Lekkere paprika's bijvoorbeeld. Of tomaten. En laat ik dat misverstand ook maar meteen uit de wereld helpen. De tomaten worden nergens zo vertroeteld als hier. Ik heb het zelf gezien. Supergezonde plantjes krijgen alle voedingsstoffen die er zijn, ze krijgen een regendouche en het is in de kassen precies de temperatuur waar tomaten van houden. Of u ze lekker of niet lekker vindt ligt aan het soort tomaten. Dus niet aan de manier van telen. En geloof me, er zijn hier echt heel erg lekkere tomaten te koop. Vaak rechtstreeks van de tuinder in een stalletje aan de weg. Knisperend krakend vers. 


De gemiddelde Westlander houdt wel van een feestje. Beroemd zijn de zomerfeesten. Westlanders zijn over het algemeen ook sportief. Grote sportnamen uit het verleden en van tegenwoordig zijn algemeen bekend. Kiki Bertens, Leo van Vliet, Lara van Ruijven, Mandy vd Berg, Thimo de Bakker, Robin Haasse om er zo maar een paar te noemen. De Ride for the Roses werd hier meerdere malen verreden. Ook wordt er hier veel geschaatst. De schaatsbaan in het dorp hier vlakbij is dit jaar op de landelijke tv geweest. Er hoeft maar een paar cm ijs te liggen en het gaat weer van start. De Uithof (in Den Haag) is vlakbij. Geen wonder dat hier zoveel goede schaatsers vandaan komen. 


Nu we het over het schaatsen hebben.... zelf doe ik het niet meer want door de reuma kan ik ook niet goed meer door de knieën en dan is schaatsen niet leuk. Ik bedenk me ook dat ik volgens mij niet eens schaatsen meer heb (straks eens even zoeken) Nee, hier zul je me niet meer op het ijs tegenkomen. Hoewel ik er enorm van kan genieten om het een ander te zien doen. Maar eerlijk is eerlijk, mijn hart springt pas echt op als ik hoor over een molentocht in de streek waar ik geboren ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten