maandag 2 januari 2017

Salade met bleekselderij, appel en zoete puntpaprika

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar zelf heb ik zo na de feestdagen altijd weer zin in 'gewoon' eten. Zo kom ik het snelst in mijn ritme en voel ik me ook beter. Vanochtend begon ik de dag met yoghurt, muesli en fruit en maakte ik zojuist een lekkere salade. Ik maak hem regelmatig. Nu toevallig als lunch, maar in de zomer is hij/zij ook lekker bij de BBQ. Het is een super makkelijk recept. Ik vond het ooit op internet, schreef het op een papiertje en stak het tussen de bladzijden van een kookboek. Daar vond ik het vorige week. Ik heb er geen foto van gemaakt. Foto's van eten maken is een kunst apart en die kunst beheers ik niet. Ken uzelve! Ik maakte de volgende hoeveelheid voor twee personen en er bleef een klein beetje over. Dat staat nu in de koelkast.

Vier stengels bleekselderij, 1 appel en een zoete punt paprika in stukjes snijden. Een paar zongedroogde tomaatjes uit de olie in dunne reepjes snijden. Alles door elkaar mengen. Voeg een beetje citroensap en 1 eetlepel mayonaise toe. Dat is alles. Eventueel kun je nog een halve komkommer toevoegen als je dat lekker vindt. Of een boterham. Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Wij beginnen altijd met yoghurt/havermout/banaan/rozijnen/noten, heerlijk! De salade lijkt mij ook lekker.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen