zaterdag 14 januari 2017

De tuin in januari

Ik dronk vanmorgen mijn koffie aan de keukentafel en dit was mijn uitzicht. Niet erg opwekkend maar dat is een tuin in Januari bijna nooit. Een enkele keer ligt er sneeuw in deze tijd van het jaar. Dan is er een wondere witte wereld. Op wat natte sneeuw na, viel er hier, niet ver van de kust, niks de afgelopen week. Alleen regen. Op het moment dat ik afdrukte waren er alweer de eerste regendruppels. Nu ik schrijf, schijnt de zon en waait het nog steeds behoorlijk hard. Never a dull moment hier in Nederland.


In mijn tuin is er nu op dit moment niet veel te zien. Hoe is dat met jullie tuin? Hebben jullie een tuin? En onderhouden jullie die zelf? Of hebben jullie daar hulp bij? Ik heb hulp van een oude baas. Hij komt twee keer per jaar naar hier. In het voorjaar werkt hij de grond los en snoeit en poot hij. In het najaar maakt hij de tuin winterklaar. Elk jaar denk ik weer dat het zijn laatste jaar zal zijn. En vrees ik het moment dat hij aankondigt dat hij niet meer komt. Hij komt namelijk van ver en gaat steeds meer mankeren. 
-
De rest van het werk in de tuin doe ik zelf. Na een voortvarend begin in het voorjaar gaat het rond de vakantieperiode altijd weer mis. En dat terwijl ik nooit op vakantie ga. Dit jaar ga ik het anders doen, beloof ik mezelf. Elk jaar weer. Gewoon elke dag even een poosje in de tuin werken, dan kun je het prima op orde houden, beloof ik me zelf. Elk jaar weer. En dit jaar! Ik ga het nu echt anders aanpakken, beloof ik mezelf. Echt! :-)) Fijn weekend!

4 opmerkingen:

 1. Gewoon elke dag een poosje... dat beloof ik mezelf ook regelmatig. Niet zo zeer op tuingebied, maar wel met handwerkdingen die toch eens af moeten. Het werkt wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het werkt echt (op alle gebied) als je er elke dag een poosje aan werkt! :-)

   Verwijderen
 2. Wij hebben, voor stadsbegrippen, een grote tuin. Achter 9x13 meter en voor 6x6. Ik ben zelf geen tuinierster, maar mijn man vindt tuinieren heerlijk. Dus daar bof ik mee. Ik loop wel zeer regelmatig rond om " een handje pluk" te doen: even het onkruid eruit halen ( meestal een handje vol), dat vind ik wel leuk. Mijn hobby is toch het handwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie hebben zeker een grote tuin. Fijn dat je man het leeuwendeel voor zijn rekening neemt :-) Handje pluk vind ik een leuke uitdrukking. Het klinkt zo blij :-)

   Verwijderen