woensdag 11 januari 2017

Breien

Vandaag laat ik jullie, heet van de naald, mijn nieuwe col zien. Ja, jullie lezen het goed. Ik heb eindelijk eens iets voor mezelf gemaakt. Op een of andere manier maak ik altijd dingen voor de winkel, of om weg te geven. Voor anderen dus. En zo kwam het dat ik op een dag in december zonder sjaal of col mijn boodschappen aan het doen was. En koud dat ik het had. Ik ben meteen na thuiskomst garen, breinaalden en een leuk patroon gaan zoeken en nog diezelfde avond aan de slag gegaan. 


Mochten jullie ook zin krijgen na het zien van de foto ;-), dan is hier het patroon:

Zet een meervoud van 5 steken op. Bij mij was dat 60 steken en ik heb gebreid met naalden 5.

1e toer: 2 recht, *1 averecht, 4 recht* herhaal wat tussen ** staat tot de laatste 3 steken. Die brei je  als volgt: 1 averecht, 2 recht.

2e toer: 2 recht, *1 afhalen (van de linker naar de rechternaald schuiven zonder er iets mee te doen), 4 recht* herhaal wat tussen de ** staat.

Steeds deze twee naalden herhalen.

6 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een Mooiere! Misschien ga ik het proberen. Ik ben geen ster maar ik geloof dat ik het snap

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er nu een variatie op aan het maken. Die zal ik t.z.t. ook laten zien hier. Die wordt ook leuk!

   Verwijderen
 3. Prachtig Tineke! Mooi door zijn eenvoud, en de kleur! Ik heb je bericht uitgeprint. Stel dat ik eens tijd heb, dan ga ik hem maken! Of ga je'm toch maken voor je winkeltje? Want dan zou ik eens moeten komen shoppen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Florina, misschien moet je tijd maken? Ken je de uitdrukking elke dag een naadje is een hemdsmouw in een jaar? (ik hoop dat ik hem nu goed zeg) Ik brei ook elke dag een paar toertjes en dan kom je een heel eind. Het schijnt ook goed tegen stress te zijn. Maar niet zo goed als fietsen in de polder natuurlijk. Daar kan niks tegenop ;-)

   Verwijderen
 4. Ik heb 'm gemaakt,Tineke. Ik vind het DE col. Hij zit heerlijk warm en ik draag 'm bijna dagelijks. Ga nu aan een tweede beginnen.
  Heel erg bedankt voor het delen van dit patroon.

  BeantwoordenVerwijderen