zondag 4 maart 2018

Koken...(2)

Hier weer een lekker recept, ik maakte het al vaker en steeds weer vinden we het lekker.

Voor vier personen heb je nodig:

4 stukken kabeljouwfilet. Liefst vers van de visboer.
zout en peper
bloem
wat olijfolie (ik denk ongeveer twee eetlepels)
Boter (ongeveer 100 gram, misschien iets minder)
Een handvol kappertjes
Verse platte peterselie. Ik gebruikte alleen de blaadjes
2 citroenen
Een koekenpan die je goed kunt verhitten.

Hoe ga je te werk:

Wrijf de kabeljouwfilets in met zout en peper en bestuif ze daarna met een laagje bloem. Niet te dik. Je kunt het overtollige meel er af schudden. Doe olie in de koekenpan en zorg dat de hele bodem bedekt is met olie. Leg de filets met het vel naar boven in de pan en laat ze even bakken. Ik denk ongeveer drie minuten. Kijk anders even of de onderkant mooi bruin is. Omdraaien en het vuur iets lager zetten. Bak de andere kant nog ongeveer 3 à 4 minuten. Neem ze uit de pan, doe ze op een bord en hou ze warm. Nu in dezelfde pan de boter laten smelten en iets bruin laten worden. Doe de kappertjes en de peterselie erbij en schud net zo lang tot de boter bruin (niet zwart) begint te worden. Knijp er dan het sap van 1 citroen over uit en haal de pan van het vuur. Doe voorzichtig want het kan spetteren. Roer goed door. Doe de kappertjes, de peterselie en de bruine boter vermengd met citroensap bij de kabeljauw en versier met wat schijfjes citroen. Wij aten er gebakken aardappeltjes en een grote salade bij. Een simpel gerechtje maar daar houden we hier van.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten