maandag 17 september 2018

Tien vragen aan mezelf (9)...

Vrijdag 7 september 2018. Ook deze maand stel ik mezelf tien vragen. Hier komen ze:

1)  Welke drie kamerplanten bezit je? Een pannenkoekplant (pillea), een erwtenplantje en een lantaarnplaatje. De laatste twee doen me altijd denken aan de tijd dat ik op kamers ging wonen. Ik zette ze op een plankje wat je voor het raam kon hangen. Dat deed iedereen destijds. Ik heb natuurlijk wel meer planten maar deze springen er uit.

2) Draag je lenzen of een bril? Ik draag een bril. Toen we laatst een bril voor de man zijn verjaardag kochten bleek dat ik al acht jaar dezelfde bril draag. Hoog tijd voor een nieuwe dus!

3) Heb je jezelf wel eens buitengesloten? Oh, dat heb ik ja. En meer dan eens. Ik heb buurman Ruud wel eens om hulp gevraagd. Hij ging via het slaapkamerraam naar binnen. Dat kon toen nog ver genoeg naar boven geschoven worden om hem er door te laten. De buurman van buurman Ruud, Ton heeft me ook wel eens uit de brand geholpen door door hetzelfde raam naar binnen te gaan. Zij het met wat meer moeite want iets dikker en ouder/strammer dan zijn jongere buurman. Nu hebben we een raam wat niet meer zover open kan en heb ik een reservesleutel voor het geval dat. Gelukkig heb ik hem nog niet hoeven gebruiken. (even afkloppen)


4. Wat is je favoriete hondenras? Dat is de beagle. Het is een soort honden wat je tot waanzin kan drijven. Ze luisteren slecht, lopen constant hun neus achterna en zo meer. Ik had er een die kon de koelkast openmaken en ook leegeten. Als je even niet oplette was je je brood kwijt. Menig schilder heeft zijn lunch gejat zien worden. Of dan stond het hek een centimeter open en hup weg was ze weer. En maar zoeken. Ze werd ooit teruggebracht door een politieauto. De keren dat ik haar uit een konijnenhol moest trekken, man man. Maar toch....Ik vind beagles geweldige honden.

5. Wat is de grootste afstand die je van huis geweest bent? Dat was naar onze jongste. Hij woont in Kaapstad Zuid- Afrika. In een rechtstreekse vlucht zit je 12 uur in de lucht.

6. Hou je van koken? Eerlijk gezegd denk ik er nooit zo over na. Het hoort er gewoon bij. Net als strijken, bedden opmaken en stofzuigen. Ik heb wel een gruwelijke hekel aan boodschappen doen.


7) Kun je goed voorlezen? Dat kun je van jezelf niet goed zeggen toch? Mijn kinderen en nu ook de kleintjes vragen altijd wel om meer meer meer verhaaltjes. Een verzoek waar ik graag aan voldoe. Ik vind het heerlijk om voor te lezen of voorgelezen te worden.

8) Tegen welke drie geluiden kun je niet? Ik kan heel slecht tegen geluid. Pech om dan in Westland te wonen want daar is het zelfs in de nacht niet stil. Moet ik er drie uitpikken dan denk ik aan: lallende gillende dronken mensen die met een pilletje op terug van een feest komen. Of aan de zuipschuiten met dronken mensen en muziek erop. Als derde zou ik willen noemen de schuurmachine van de schilder. Die komt binnenkort weer en ik zie er nu al tegenop.

9) Onthoud je makkelijk namen? Nee, absoluut niet. Gezichten ook niet trouwens. Ik weet nog dat ik bij het lesgeven altijd zeker een maand nodig had om alle namen uit mijn hoofd te leren. Helemaal moeilijk was het al er twee dezelfde cursisten samen binnenkwamen. Allebei dezelfde leeftijd, allebei blond lang haar enz. Een ramp was dat :-)


10) En dan alweer de laatste vraag van deze maand: Naar welk muziekgenre luister je het liefst? Ik luister het liefst naar barok muziek. En dan bij voorkeur naar muziek van de oude heer Bach. Johan Sebastiaan. Ik heb laatst de hand weten te leggen op twee 8 cd's in de kringloop en ben daar nu (as we speak) naar aan het luisteren. Heerlijk! 


3 opmerkingen: