dinsdag 17 juli 2018

Maandag opruimdag...

Maandag 16 juli. Vandaag had ik ineens weer een zin om dingen uit te zoeken en op te ruimen. Je weet wel, van die dingen die er al zo lang liggen en maar heen en weer gaan door het huis. Zo'n schoenenkastje bijvoorbeeld waar steeds maar een schoen uitvalt als je het opendoet. Wij hebben een schoenenkastje onder de trap. Het bovenste plankje is erg smal en de planken daarna worden steeds breder. De onderste drie (!) planken zijn voor de schoenen van de man. Hij heeft de meeste schoenen en de grootste voeten. Ik maakte vanmorgen het kastje leeg en haalde er een doekje door. Daarna poetste ik alle schoenen en zette alles weer netjes terug. Met een uurtje was het klaar. Ik heb het kastje open laten staan tijdens het koffiedrinken. Ik moest bijna een zonnebril op, zo blonk het allemaal. 


Na het schoenenkastje zocht ik weer e.e.a. aan rommeltjes uit de grote glazen pot uit. Die pot staat hier op mijn werkkamer en alles wat ik kwijt wil, gooide ik er tot kort van een afstandje in. Laatst ben ik begonnen om alles eens uit te zoeken. Halverwege het proces ben ik blijven hangen. Nu ging ik verder. Ik heb deze rommeltjes niet terug in de pot gedaan maar in een apart doosje. Ik heb ze dan allemaal bij elkaar als ik ze voor een of ander project ga gebruiken.


Ook het sleutelbakje moest er aan geloven. Van veel sleutels hebben we geen idee waar ze van zijn. Van vorige huizen waarschijnlijk. Of van studentenhuizen waar de kinderen al een poosje niet meer wonen. Van geldkistjes die we niet meer bezitten. Of fietsen die lang geleden gestolen zijn. Ik had al eens eerder een rondje gemaakt maar nu deed ik het weer. De sleutels die ergens in dit huis of op spullen uit dit huis passen gaan terug en krijgen een label. De sleutels die overblijven gaan naar kleine man om mee te spelen. Hij vindt sleutels geweldig. Ik zal ze aan een grote ring hangen en dan aan de spijker hier in de keuken.


Ondertussen belde ik met makelaars, werd ik gebeld door allerlei goede doelen en energiemaatschappijen met geweldig aanbod, pakte ik pakjes in die verstuurd worden, werd mijn winkeltje op Marktplaats weer aangevuld, schreef ik drie blogjes, draaide de wasmachine overuren en deed ik nog een en ander. Het mooie weer geeft me veel energie. Het blijft nog steeds heerlijk 'koel' in het oude huis. Meer dan 22 graden is het nog niet geworden binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten