vrijdag 6 juli 2018

Kind...

4 juli 2018. Het was een warme zomer dat jaar en zeker de dagen rond vier juli. Ik was hoogzwanger van mijn tweede kind. De eerste was nog geen twee jaar en kon nog maar net lopen. Ik was eind juni uitgerekend maar de baby liet op zich wachten. 1 juli was het zover. Maar nee, net toen het serieus genoeg bleek te worden om naar het ziekenhuis te gaan ging het weer over. Op twee juli werd het erg serieus maar in het ziekenhuis bleek het weer loos alarm. Het huisje is nog te fijn, zei de verloskundige. Het (ik wist niet wat het zou worden) had het nog veel te fijn bij mij in het warme kamertje. En warm was het. Ik ging weer naar huis en reed op de terugweg langs de achterbuurvrouw. Die zag me en zei.... lieve help, is het weer loos alarm? Ja, pufte ik lachend. 


Eindelijk in de vroege ochtend van zondag 4 juli bleek het echt serieus te zijn. Oudste voor de derde keer naar mijn ouders gebracht en door naar het ziekenhuis. Daar duurde het nog heel lang maar eindelijk was hij er dan. Dit keer een jongen. Een jongen zonder haar, dacht ik. Maar nee, toen ik goed keek zag ik dat hij heel blond was en dat is hij tot op de dag van vandaag nog. Hij werd op zondag geboren en het was ook een zondagskind. Hij werd geboren op een zonnige dag en het bleek een zonnig kind. Het geluk was niet altijd met hem want dat kan niet. Hij ging door een verdrietige periode, herpakte zich en heeft de weg naar het geluk weer te pakken.

Zaterdag gaan we naar hem toe. Ik hoop op goed weer want binnen kunnen we even niet zitten. Er komt een aanbouw, een nieuwe keuken, een nieuwe vloer, er wordt geschilderd en gezellig kacheltje. Ik stelde voor het hier te vieren maar nee dat hoefde niet. We gaan aan de voorkant van het huis onder de carport zitten zei hij zonnig. Oh ik hou mijn hart vast. We zijn nogal een levendige familie en maken gemakkelijk lawaai als we eenmaal bij elkaar zijn. Misschien kunnen de buren aanschuiven, dan hoeven ze zich ook niet te ergeren :-) Eten zal er genoeg zijn. Dat is er altijd dus daar zal het niet aan liggen. We zullen het zien :-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten