woensdag 11 juli 2018

Hoe fijn is het....

Hoe fijn is het als je je vader blij kunt maken met een doos vol suikerzakjes voor zijn verzameling? Dat hij daar uren mee bezig is?  Hoe fijn is het als hij dan vervolgens dat wat hij niet nodig heeft bij jou brengt om er weer iemand anders blij mee te maken? Hoe fijn is het als dan iemand anders er weer blij van wordt en ze koopt op MP? Door een meneer die vrijwilligerswerk doet in een verzorgingshuis. Dat door het bekijken van de zakjes herinneringen boven komen en mensen met elkaar beginnen te praten. Mensen die nooit wat zeggen tegen elkaar en dan ineens wel? Hoe fijn is dat? 


Hoe fijn is het dat we een telefoontje kregen waar we al zó lang op zaten te wachten? Een geruststellend telefoontje? Het bracht positief en goed nieuws (waarover later). Ik moest er het vuur voor uit mijn spreekwoordelijke sloffen lopen maar het lukte. Hoe fijn is dat? :-)


Hoe fijn is het dat ik gewoon weer op de fiets kan stappen om twee pakjes naar het postagentschap te brengen? Weet je hoe ik nog steeds een gevoel van diep geluk ervaar dat dat kan? Er was een grote storing bij de post. Mensen konden geen pakjes ophalen en ook niet brengen. Mopper de mopper. Het was vreselijk om aan te zien. En die arme postmevrouw, die kon er ook niks aan doen.

Weet je hoe fijn het is dat ik weer op de fiets naar huis stapte en het gewoon later nog eens probeer? Weet je hoe fijn dat is? Dat je dat uberhaupt weer kan denken en daarna ook gewoon even doet? Echt, als je eenmaal aan de andere kant gekeken hebt, ga je nooit meer iets vanzelfsprekend vinden. Hoe fijn is dat?

1 opmerking:

  1. Bedankt voor je aardige reactie.
    Er zijn zoveel dingen fijn, en het zit hem vooral in de kleine dingen die het hem doen en er gewoon dankbaar om zijn.

    BeantwoordenVerwijderen