maandag 23 juli 2018

De tuin in Juli...

Donderdag 19 juli. Hoera! De volgknop werkt. En nu vind ik mezelf terug met drie volgers. Hoe leuk is dat? Van harte welkom dames :-)))) 

Ongeveer een maand geleden gaf ik de laatste update betreffende de tuin. Het is dus tijd om er weer eens even doorheen te wandelen. Het enige stukje tuin wat ik met jullie deel dit keer is het stukje met de stokrozen. Want die zijn dit jaar weer erg mooi. Vooral de rode doen het goed. 


Stokrozen hebben veel water nodig en dat krijgen ze. Van de buurman. De buurman houdt van sproeien. Elke dag staat de sproeier een paar uur aan. Zo'n zwiepende straal in de achtertuin en aan de zij- en voorkant van het huis is er een ander systeem. De zwiepende straal is zo hard dat hij ook een stuk van onze tuin meeneemt. Precies daar waar de stokrozen staan. Hoera!


Zelf ben ik niet zo van het sproeien. Ik weet eigenlijk niet waarom niet maar ik doe het gewoon nooit. Ik giet in de avond wel het water uit de regenton met een gieter maar dat zet niet echt zoden aan de dijk. Bovendien is de regenton ook helemaal leeg. Het is nu al zo'n lange periode droog en warm. En zo te zien lijkt daar voorlopig nog geen einde aan te komen.


Door de warmte ben ik ook niet verder gegaan met het schoonmaken van de voegen tussen de tegels. Met de zon er vol op ben ik er maar mee gestopt. Ik krijg het onkruid er simpelweg niet tussenuit. Het zit muurvast. Jammer dan. Ik ga er later wel weer verder mee. Binnen in het oude huis is het nog heerlijk koel. Ik houd de houten luiken naar beneden totdat de zon van het raam weg is en hijs ze dan op. Dat is wel een klus waar je spierballen van krijgt want ze zijn behoorlijk zwaar. De schuiframen staan op een kier en het is hier goed toeven in mijn werkkamer. En dat is maar goed ook. Want er wordt hier hard gewerkt :-)))))


Geen opmerkingen:

Een reactie posten